Sabahları Ruh Halinizi Güzelleştiren 10 Şey

Bazen sabahları çok kötü uyanırız. Modumuz kötüdür, uykumuz kaçmıştır, güne yorgun ve enerjisiz başlarız.

Enjoying the sun

Peki bu muhteşem 10 mucize ile sabahlar artık daha olumlu mu başlayacak?

Günün geri kalan kısmını rahat ve huzurlu ayrıca dinamik geçirmek için 10 mod artırıcı şeyi öğreneceğiz.

Güne kötü bir ruh halinde başlamak tüm günün berbat geçmesini sağlar. Güneşin ortaya çıkmasıyla beraber yeni bir güne sabaha ve umuda yol alın. Daha mutlu ve sağlıklı uyanmanın 10 yolu..

1. O gün sizi mutlu edecek bir şeyi yapmayı 30 saniye boyunca düşünün. Evet sadece 30 saniye yeterli. Canlanma zamanı, yataktan kalkmadan günün güzel yapılacaklarından birini düşünün. Yatakta dönüp durup düşünmektense ya da uykuya devam etmektense taze meyveler eşliğinde bunu yapın.
2. Dengeli bir yemek yiyin. Fıstık ezmesi ve yulaf ezmesi ile bir tost yiyin. Uyanmayı sağlamak için tarçın da kullanın. Karbonhidrat ve protein alın. Kahve ile ayılın. Zihni ve ruhu besleyin.
3. Biraz temiz hava alın. Yeşillikler arasında yürüyün. Fiziksel aktivite ruh halini geliştirir. Bahçede yürüyüş yapmak gereklidir. 5 dakika bile yeterli olacaktır. Göl, nehir, şelale gibi yerlerde yürümek de iyi gelecektir.
4. Doğa seslerini dinleyin. Doğa seslerini kaydedin ya da bilgisayardan dinleyin. Ama en güzeli açık havada kuş, deniz ve ağaç seslerini dinleyin. Hızlı yaşam içinde stresten arınmanın en iyi yolu budur. Tabiat ve müzik sesleri dengenizi ayarlar. Pencerenizden bakarak bu sesleri dinleyin.
5. İyi hissetmeye odaklanın. Güne iyi başlamak için derin derin 5 kez nefis alıp verin. İyi hissetmenin en iyi yolu budur.
6. Sıcak çikolata için. Kakao içindeki maddeler iyi bir uyarıcıdır ve ders çalışırken içildiğinde artılarını görürsünüz. Yağsız süt ve koyu çikolata ile bir kakao yapın ve için. Protein, süt ve karbonhidrat ruh halinizi artıracaktır.
7. Kendinize zaman ayırın. Yataktan kalkmadan nefes alıp verin gerinin. 5 dakika kendinize zaman ayırın ve günün daha iyi geçtiğini görün.
8. Olumsuzlukları öngörün. Hayatınızda olabilecek kötülükleri değerlendirin. İhtimalleri iyi düşünün ve hayatınızdaki size iyi gelmeyen şeyleri ekarte etmeye çalışın.
9. Nane koklayın. Nanenin kokusunu derince içinize çekin hem ruh haline hem yorgunluğa iyi geliyor. Komodinin üzerine nane esanslı bir koku bırakın. Güne böyle başlayın. Naneli sakız da önerilir.
10. Gülümseyin. Her yerde yapabilirsiniz. Sizin ve karşınızdakilerin ruh halini olumlamak için bire birdir. Güne kocaman bir gülümsemeyle başlayın.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X