Boğaz Ağrısı Nasıl ve Neden Oluşur?

Boğazın gırtlak tarafında hissedilen bu ağrılı hastalık kışın çetin şartlarında mevsimsel değişimlerde görülebilir.

Alerjiden de kaynaklanabilir ve soğuk algınlığı da olabilir. Tedavi edilmediği zaman bakteriyel bu hastalık tehlikeli olabilir. Enfeksiyon ciddileşebilir. Sağlık kuruluşu kesin tanıyı koymalıdır. Boğaz ağrısının ve hasatlığının bazı ipuçları şunlardır:

Soğuk algınlığı belirtileri, öksürük, burun akıntısı, boğazda ağrı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı virüs habercisidir. Soğuk almak boğaza bolca acı verebilir. Şiddetli ve kalıcı olabilir. Yutkunmada güçlük çekilir. Mide bulantısı, iştah eksikliği, baş ve karında ağrı görülebilir. Bakteriyel enfeksiyonu ayırt etmek gerekir.

Basit bir boğaz ağrısı ile virüs hastalığı apayrıdır. Antibiyotik tedavisi belirtileri ortadan kaldırır. Hastalık süresini kısaltır. Antibiyotik kullanılmazsa kalp ve diğer organlar da virüsten etkilenecektir. Ciddi hastalıklar da görülebilir. Soğuk algınlığından kaynaklana boğaz ağrısını ilaçlar geçirmeyebilir.

Gereksiz yere ilaç kullanmak vücudun mikroplara karşı direncini düşürür ve hastalandırır. Doktor muayenesi ile 5 dakikada tanı konur. Laboratuara boğaz kültürü gönderilir birkaç günde sonuçları alırsınız. Evde boğaz ağrısını rahatlatmanın yolları da vardır. Tuzlu ılık suyla gargara yapılabilir.

Boğazda oluşturulan nem ağrıyı ve kötü hissi azaltabilir. Sıcak su torbası ya da havluyla kompres yapılabilir. Hassas boyun lenflerini rahatlatır. Soğuğun uyuşturucu bir etkisi vardır. Soğuk bir krem sürülebilir. Süt ve sıcak çorba tavsiye edilir. Kıtır ve baharatlı gıdalardan kaçının.

Ateş ve ağrı su kaybına neden olur. Sıvı alımınızı artırın. Zencefilli su ve gazoz için. İltihaplı boğazı tahriş edebilen narenciye içeceklerden uzak durun. Hastalık geçmezse yeniden doktora gidin testler yaptırın. Reflü veya cinsel bir sorun de geçiriyor olabilirsiniz.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X