Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Öncelikle yemek zamanlarınızı ayarlayın ve düzene koyun. Yavaş çiğneyin ve yavaş yerken kendinizi yeniden keşfedin.

Karmaşık beslenme planından vazgeçin yeşil çayınızı aralarda için. Her lokmanın tadını çıkarın. Küçük porsiyonlar tüketin. Yavaş ve az az yiyin ki tokluk hissiniz tatmin olsun. Acele etmeden sakince tadını çıkararak yiyin.

Daha fazla uyuyun az tartılın. Gece uykusunu bir saat daha fazla uyuyanlar yıl boyunca 14 kiloya yakın daha zayıf kalıyor. Uyumak kalori yakmaya yardımcıdır. İştahınızı bastırır ve uykudayken yeme şansınız da olmaz.
Daha fazla sebze yiyin. Akşam yemeğinde özellikle hafif beslenin sebze yiyin. Yüksek lif ve su içeren meyve ve sebzeleri tüketmek kalori yakmaya yardımcıdır. Yağsız pişirin yağlı soslar eklemeyin limon ve otlarla bir salata yapın.

Çorba kurtarır. Günde 1-2 kez çorba içebilirsiniz. Ekmek az ve sosu yoğun olmasın. Sebzeli çorbalar idealdir tuzunu az koyun tok tutar.
Tam tahıllara geçin. Esmer pirinç, arpa, yulaf, buğday tercih edin. Kolesterolü düşürür kilo kaybını sağlar. Waffle, pizza, kek, makarna ve beyaz ekmekten uzak durun.
Pizza yerine etli sebzeli bir benzerini yapın. 100 kalori kesmiş olursunuz. Peynir, zeytinyağı, ince kabuklu bir ekmek, zeytin, biber, domates ile pizzanızı yapın.

Uzun ve ince camlı bardakları kullanın. Sıvı alımında şeker miktarı böylece sınırlanır. Meyve suyu, soda veya şarapta %30 oranında kalorisi eksik gelir.
Yeşil çay için. Yoga yapın. Evde yemek yiyin. Tabak ve çatal kullanın. Sakız çiğneyin. Tabaklarınızı yemeğe göre seçin. Salça yerine domates sosu tüketin. Tabağınızdakinin %80 ini yiyin. Yürüyün, koşun, bakım yapın, evi temizleyin ve kilo verin.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X