Antibiyotiklerin Neden Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Antibiyotik kullanmadan maalesef ki birçok iltihaplı enfeksiyonların tedavisi imkânsız olabilmektedir.

Antibiyotik ile kısa sürede kuruyan iltihaplar, hastayı kısa sürede ayağa kaldırarak fayda sağlasa da antibiyotik kullanımının diğer yandan vücuda büyük zararları bulunmaktadır.

Antibiyotik kullanımı sırasında oluşacak zararları gözden geçirdiğimizde; aşağıda bulunan yan etki durumlarını sayabiliriz.

 Çocuklar üzerinde sık sık kullanılan antibiyotikler, çocuğun yetişkinlik döneminde aşırı kilolu ve obez olmasına neden olmaktadır. Antibiyotik aldığımız dönemlerde vücudumuzdaki zararlı bakterilerin ölmesinin yanı sıra yararlı olarak bilinen helicobacter bakterileri de antibiyotik tarafından yok edilmektedir. Bu durum; sonucu kişiler üzerinde astım hastalığı oluşabilmektedir. Antibiyotikler, yararlı olan helicobacter bakterilerini yok etmesi sonucu mide de asit oluşumuna neden olarak mide hastalıklarını ortaya çıkarmaktadır. Çocukken tüketilen antibiyotikler; erişkinlik döneminde kişilerin şeker hastalığı ile karşı karşıya kalmalarına neden olmaktadır. Antibiyotiğin bağırsaklar içerisindeki yararlı bakterileri yok etmesine bağlı olarak bağışıklık sistemi bozulur, pankreas zarar görür ve bunların sonucunda da diyabet hastalığı oluşur. Antibiyotik kullanımı sonucu ilerde oluşabilecek hastalıklar içerisinde; bağırsak hastalıkları başı çekmektedir. Mide şişkinliği, mide ağrısı gibi çeşitli, mide sorunlarına yol açmaktadır. Sürekli antibiyotik ile tedavi olan çocuklar bir süre sonra antibiyotiğe bağışıklık kazanarak, vücut direncinin azalmasına ve daha fazla hastalanmalara neden olmaktadır. Bu süreçten sonra antibiyotikler tedavi amaçlı olarak işe yaramaz duruma gelmektedir.
Kesinlikle mecbur olmadıkça antibiyotik kullanmamaya özen gösterelim. Antibiyotik görevi gören besinleri alarak tedavi olma şekline yönelelim.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X