Diyabette Çok Tuzlu Beslenmenin Riskleri

Diyabetli kişilerin tuz tüketimini artırması veya azaltmaması kalp krizi ve inme riskini 2 kat artırıyor.

Şeker hastalığında tuzun etkisi büyük. Aşırı sodyum yani tuz tüketmek sağlık için riskli. Uzmanlar tuz alımını sınırlamamız gerektiğini vurguluyor. Özellikle diyabetliler buna dikkat etmeli. Glikoz kan şekeri düzeyleri normal seviyelerinden şaşabilir.

Diyabet başlar, varsa ilerler ve maalesef kalp hastalıkları başlar. Felç de bu riskler arasında. 1600 kişi 40-70 arasında katılımcılar ile araştırmalar yapılmış ve tuzun eksileri bir kez daha görülmüştür. Böbrek hastalığı ,felç, diyabet ve ölüm gibi sorunlar aşırı tuz tüketimi sonucu olabilir. Kolesterol değerlerimiz için de beslenmeye ve tuza dikkat etmeliyiz.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...