Reflü Tedavisi ve Yapılması Gerekenler

Yediğimiz gıdaların mideye değil de yemek borusuna kaçması ve burada tahrişe neden olması sonucu ortaya çıkan rahatsızlığa kısaca reflü adı verilir.Gerçekten insanı inanılmaz derecede rahatsız eden ve sıkıntıya sokan bir hastalıktır.

Şikayetler genelde göğüste yanma, şişme, ağız kokusu, ağza gelen acı tat, yemeklerden sonra şişkinlik, geğirme, gaz şikayetleri, öksürük, çarpıntı şeklinde olur. Ayrıca bazı hastalarda ses kısıklığı, farenjit, sinüzit, inatçı öksürük gibi belirtiler gösterebilmektedir.

reflu-nedir

Reflü ile mücadele biraz meşakkatlidir. Her hasta hangi yiyecek ve içecekte reflüsünün şiddetlendiğini bilmelidir. Yani hasta hayat tarzını değiştirmelidir. Bu konuda reflüsü olanlara bazı tavsiyeler verebiliriz;

Öğün sayısını artırın. Normal ekmek yerine tam buğday veya çavdar ekmek tüketin. Ara öğün oluşturun. Az ve farklı besin guruplarını bir arada tüketin. Asitli içeceklerden kaçının. Çay, kahve gibi ürünlerden kaçının. Ama bitki çayı tüketebilirsiniz. Kızartma, yağlı yiyecekler, baharatlı soslardan uzak durun. Çiğ sebzeden hazımsızlık ve şişkinlik yapabilecek olanları yememeye çalışın. Kıyafetlerinizde kemer kullanmayın. Eğer kilolu iseniz zayıflayın. Yemekten üç saat sonra yatmaya çalışın ve yastığınızın başınızı yüksek tutmasını sağlayın.

Referans.7gunsaglik.com.tr
X