Duyguları Besleyen Gıda Tuzaklarından Kaçının

Beslenmede daha rahat ve kolay ulaşım, kolay yeme ve duygularımıza hitap etme gibi etkenlere daha fazla önem veriyoruz.

Sağlıklı sağlıksız diye ayırt etmek yerine bizi tatmin eden besinlere yöneliyoruz. Kendimizi şımartmak için çoğu zaman bir hamburger, pizza yiyebiliyor, milkshake içebiliyoruz. Aslında damak tadımıza hitap ediyor fakat aynı anda pişmanlık duyabiliyoruz. Bu gibi beslenme tuzaklarından kaçınmamız gerekli. Hamur işleri, paketleniş, işlenmiş hazır gıdalar duygudurum düzenleyicidir.

Fakat bu mutlu eden gıdalarda kimyasallar vardır ve iltihaplanmadan depresyona obeziteden diyabete pek çok soruna yol açarlar. Karbonhidrat tok tutan doyuran ve aynı zamanda çabuk acıktıran gıdadır. Patates püresi, salatası, kumpir, pilav, lazanya, makarna, pizzaya bayılırız çünkü karbonhidrat içerirler mutlu ederler beyni doyururlar. Serotonin hormonunu artırır.

Güneşsiz günlerde mutlu olmak için bu yiyeceklere yöneliriz. Bunun yerine tam tahıllı gevrekler, çavdar ekmeği, yulaf ezmesi daha az huzursuzluk verir kilo almayı önler. B vitamini ve likopen içeren tatlı patates ise depresyona iyi gelir. Kötü yağlardan da uzak duralım. Omega 3 içeren balık yağı, fındık ve zeytinyağı faydalıdır. Sebzeler dahi olsa sağlıklı pişirmeli ve yavaş yemeliyiz.

Tatlı ve şekerlemelere gelince, enerji ve mutluluk verirler. Kan şekeri, beden ve zihine aslında hiç de iyi değildir. Vitamin içeren sağlıklı gıdaları seçin, meyveler en değerli tatlılardır. Gün ışığından yeterince faydalanın. Bundan eksik olan kişiler daha çok sağlıksız beslenmeye yönelmektedir. D vitamini alan kişilerde beslenme bozuklukları daha az yaşanır. . .Kaynak.7gunsaglik
X