Rahim Ağzı Kanseri Tedavisinde Yeni Gelişmeler

Meksika Üniversitesi hastanesinde yapılan araştırmalar sonucunda rahim ağzı serviks kanseri için umut verici gelişmeler yaşanmıştır.

Terapötik hedefli bir tedavi yöntemi geliştirilmiştir. Laboratuarda gerçekleştirilen gen kültürlü kanser hücreleri neoplastik yolla engelleniyor ve yayılması büyük ölçüde azaltılıyor. Serviks kanser hücreleri aciz hale getiriliyor çeşitli tellerle uygulanan moleküler teknikle bloke ediliyor. CDKN3 tümörü etken hastalara bu yöntem uygulanmış ve büyük ölçüde hayatta kaldıkları ve iyileştikleri görülmüştür. Bu gen yüksek yoğunlukta bir aktiviteye sahiptir ve rahim ağzından boynuna serviks içinde rahatça gelişip yayılabilir. %70 oranında kadınlarda gelişme riski vardır.

Düşük göstergeli olan belirti vermeyen kontrole gitmeyen hastaların %15 inde ölüm görülmektedir. Kanserli kadınlarda kültür hücreleri gözlenir bu genin saldırganlık ve kötü huyluya dönüşme büyüme yayılma aşamaları dikkate alınır. Elde edilen bulgular hücre büyümesini teşvik eden birincil büyümeyi geçersiz kılmak için kullanılır. Terapötik hedefli moleküler bu uygulama ile rahim ağzı kanseri baştan önlenecek ya da gelişimi durdurulacak artık hayat kaybetmek yaşanmayacak. 5 yıllık süreçte %93 oranında etkili bir yöntem. Erken aşamada teşhis edilen kanser türlerinde hayatta kalma ve iyileşme oranı artar.
Kaynak.7gunsaglik
X