Kan Çıbanı Nedir? Neden Olur?

Kan çıbanı, denince kulağa her ne kadar kötü, korkunç ve alışılmamış bir rahatsızlık gibi gelse de aslında hepimizin duyduğu, bildiği çevresinde mutlaka duyduğu bir rahatsızlık çeşidi aslında

Tabii ki farklı bir adı ile. Bu hastalık aslında hepimizin gayet iyi bildiği gayet iyi tanıdığı, halk arasında ‘’ kıl dönmesi ‘’ olarak bilinen rahatsızlık ile tam olarak aynı şey diyebiliriz.

Halk arasında ‘’kıl dönmesi veya da kan çıbanı ‘’ olarak adlandırılan bu durum tıp dilinde ki ismi ile ise ; ‘’ füronkül ‘’ olarak bilinir ve adlandırılır.

Bu hastalık yani kan çıbanı; ilk önce küçük bir şekilde başlasa da kılların dibinde başlayarak zaman içerisinde çok hızlı bir şekilde büyür ve yayılır.

Kırmızı ve de sert bir şişlikten oluşan bu çıban; her ne kadar büyür ve de sertleşir ise aynı derecede de ağrısı ve acısı artar ve büyür.

Tıpkı sivilceye benzer yapısı ile de kendini gösteren kan çıbanı, ilk başlarda çok sert kırmızı ve küçük iken sonra ki evrelerde büyür, baş verir ve yumuşamaya başlar.

Kan çıbanlarını kesinlikle ve kesinlikle sıkmamalıdır. Zaten bu çıbanlar zamanla kendi kendine sararıp kuruyup dökülecek ve kabuk bağlayıp geçecektir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X