Bel Fıtığının Belirtileri Nelerdir, Neden Oluşur?

Bel fıtığı genç veya yaşlı dinlemeden birçok yaş grubunda yaşanan bir omurilik hastalığıdır. Çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Bel fıtığı, bel üzerinde bulunan omurlar da görev alan kıkırdak dokunun yırtılmasından ileri gelmektedir.
Bel Fıtığı Neden Oluşur?
Bel fıtığı, genellikle ağır kaldırmak, yüksekten düşmek, sürekli aynı pozisyonda çalışmak, doğum, stres ve fazla kilo gibi çeşitli nedenlerden oluşabilir. Bel fıtığına yakalanmamak için yapılması gerekenler; sırt kaslarını güçlendirmek için spor, ağır kaldırırken doğru pozisyon almak ve ideal kiloda bulunmaktır.
Bel fıtığında ilk belirti olarak bel üzerinde ağrı oluşumudur. Belin çevresinden geçen sinirler baskı gördüğü için ağrı şeklinde ortaya çıkar. Zamanla ilerleyen bu hastalık bacaklara inen sinirlere ve sinir köklerine de baskı uygulayarak çok şiddetli bacak ağrısı şeklinde kendini gösterir. Bel ve bacaklarda oluşan ağrının dışında bel fıtığına işaret eden diğer durumlar ise aşağıda yer almaktadır.
Ayakta şiddetli ağrı, yürümede güçlük, bacaklarda uyuşma, büyük ve küçük abdest tutamama, dirençsiz bacaklar ve adalelerde erime durumu gibi pek çok şekilde belirtiye sahiptir.
Bel fıtığı önemli bir hastalıktır. Tedavisi için gerekli ilaç veya cerrahi işlem yapılarak, hasta kaliteli ve ağrısız hayatına geri döndürülmelidir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X