Meyve Yemek Kalp Hastalığı Riskini Azaltıyor

Her gün ya da gün aşırı meyve tüketmek kalp hastalıkları riskini %40 azaltıyor.

Daha fazla meyve yiyen kişilerde kalp damar hastalıklarına daha az rastlanıyor. Kan basıncı ve kolesterol de düşer. Çin’de 500 binlik bir ekiple araştırmalar yapıldı. Kırsal ve kentsel nüfusta kalp hastalığı olmayanlar incelendi. 5 kategori sunuldu: hiç meyve yemiyorum, ayda birkaç, haftada 1-3 gün, haftada 4-6 gün ve her gün.

%18 kişi her gün meyve yiyor %7si asla yememiş. Meyve yiyenlerin kan basıncı da daha düşük oluyor. Kalp riskleri de azalıyor. %25 ila 40 arasında bu risk azalmıştır. Beyinde kan damarlarında hasar meydana gelince direkt kalbin işlevini keser. Meyve bu noktada kalbe yardımcıdır. Kalp sağlığı için sebze ve meyveye daha fazla önem verin. Kalp hastalıklarını teşvik etmemek adına meyve başta olmak üzere sağlıklı beslenmek önem taşıyor.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...