Testosteron, Grip Aşısı Etkilerini Azaltabilir

Grip aşısı, erkeklerde kadınlara göre daha az etkilidir. Testosteron hormonu bunun temel sebebidir.

Testosteron, erkeklerde grip aşısının etkilerini zayıflatabiliyor. Stanford Üniversitesi araştırmalarında bu durum ortaya çıkmıştır. Erkeklik hormonu olan testosteron bağışıklık sisteminde daha az etkili. Genler aşıya daha az yanıt veriyor ve tepkisiz. Antikor savunma mekanizmaları daha zayıf çalışıyor. Erkeklerde genelde enfeksiyona bağışıklık kazanılmıyor.

En azından kadınlara oranla daha zayıf. Bakteri, virüs, mantar, parazit ve enfeksiyona erkekler daha yatkın. Bağışıklık sistemleri, humma, grip, kızamık ve hepatit gibi hastalıklara karşı daha savunmasız. Aşılama yöntemine karşı daha az tepkililer. Mevsimsel grip aşısı yüksek seviyede testosteron salgılayan erkeklerde etkisiz.

Kas gücü, saç sakal gelişimi gibi klasik erkeksiz özellikler için salgılanıyor bu hormon. Bazı genler testosteron tarafından düzenleniyor. Aktif olması şart fakat bu gibi durumlarda ilaç etkilerini önleyebiliyor. Direkt olarak bağışıklık sistemine etki ediyor ve onu korumak yerine zayıf bırakıyor.

Kadınlarda grip aşısında güçlü antikorlar yer alır erkeklerde ise bunun aksidir. Testosterona bağlı çalışan ve onun üzerine çıkabilecek ilaçlar geliştirilmeye çalışılmaktadır. Güçlü bağışıklığa sahip olanlar da enfeksiyonlara karşı 2 kat daha üstündür.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X