Grip Olanlar Hangi Besinleri Tüketmeli?

Soğuk algınlığı ve grip yakamızı sardıysa bu besinleri tüketmeliyiz. İşte sağlık veren yiyecekler.

1. Meyveli şeyler. Tatlı, şekerleme ya da meyvenin kendisi her şekilde sağlıklıdır. Yaralı, şişmiş, dikenli, ağrılı, iltihaplı boğaza meyve birebirdir. Sulu olması da iyidir griple mücadelede yardımcıdır. Mukusu temizler tıkanıklığı azaltır. Meyve suyu da faydalıdır. elma, üzüm ve çilek en iyileridir.

2. Hindili sandviç. Katı beslenmede yağsız protein iyidir. Hindi eti çok sağlıklıdır. İyi hissettirir, hastalıkla mücadele eder. Enerji ve lezzet verir. Kızılcık suyuyla tüketin.

3. Sebze suyu. Salatalık ve sebze suyu az tuzlu olduğunda bir bardak içilir. Bağışıklığı artıran antioksidanları içerir.

4. Tavuk çorbası. Besler ve nem içerir. Şifa verir anti – inflamatuar etkileri vardır. Sıcak içildiğinde bakteri ve virüslere karşı vücudu korur.

5. Sarımsak. Gıdalarda da kullanılır harici de yenir. Bu antimikrobiyal ve bağışıklık uyarıcı özellikleri olduğu ve tıkanıklığı rahatlatır.

6. Zencefil. Bulantı, mide ağrısı, ağrıları ve grip belirtilerini yatıştıran bir bitkidir. İnflamasyonu azaltır. Taze rendelenmiş zencefil çayda çorbada kullanılır.

7. Sıcak çay. Yeşil ve siyah ya da bitki çayları gribe iyi gelir. Antioksidan içerir belirtileri rahatlatır. Buharı nefes tıkanıklığını açar. Bal ve limonla boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelir.

8. Muz. Bulantı kusma ve ishale karşı iyi gelir. Çocukları korur. Pirinç elma ve tostla birlikte etkilidir.

9. Tost ve kraker. Mideyi rahatlatır sıcak çorbayla beraber iyi gelir.

Şeker ve laktozu azaltın, protein alın, vitamin ve kalori içeriklerini düşünerek beslenin.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X