Kalp Yetmezliğinin Nedenleri

Kalp yetmezliği nedenleri bir takım sağlık problemleri sonucu meydana gelmektedir. Kalp kasılmalarında ki yetersizlikten kaynaklanan kalp yetmezliği, kalp kasında görülen hastalıklarla ilişkilidir. Kalp- damar hastalıkları, hipertansiyon, aşırı alkol kullanımı, kalp kapaklarında ki problemler kalp yetmezliğini tetikler.

Kalp yetersizliği, tedavisi hemen yapılması gereken sağlık sorunlarından en önemlisidir. Bu hastalıkta kalp çalışır ; ancak yeterli seviyede değildir. Kan akışında azalmadan dolayı kalp sahip olduğu kasılma yeteneğini yitirir ve kanı pompalayamaz duruma gelir. Kanın pompalanma işlemi gerçekleşmediği için vücut ihtiyacı olduğu kanı alamaz ve ve dokularda oksijensiz kalır. İşte tüm bu sorunların görülmesi kalp yetersizliğine işarettir.

Kalp yetmezliğinden dolayı dokular ihtiyacı olan kanı alamadıkları için başka hastalıklarında görülme olasılığı yüksek olur. Özellikle kan akışında görülen bu eksiklik damarlarda kan birikmesine, böbreğin su toplamasına, vücudun tuz tutumunun artmasına yol açar.
X