Hamilelikte Laktoz Alerjisi ve Kalsiyum Tüketimi

Genelde gebeliklerde pek çok şeye duyarlı olmaya başlar ve alerjinizin olduğunu fark edersiniz.

Laktoz intoleransı yani duyarlılığı da hamilelikte sıkça karşılaşılan bir durum. Hamilelikte kalsiyum almak çok önemli ve gerekli peki laktoz içeren kalsiyumu alerjisi olan hamileler alabilir? Süt ve süt ürünlerinde kalsiyum bulunuyor ve gebelikte tüketilmesi gerek. Bebek gelişimi için çok mühim. Laktozlu bu ürünler nasıl tüketilir?

Güçlü kemikler ve sağlıklı ve iyi bir iskelet gelişimi için bebekler anne karnından itibaren kalsiyum almalı. Düzenli kalsiyum takviyeleri gebelikte şarttır. Takviyelerdan ziyade doğal yollarla besinlerle kalsiyumu almanız önerilir. Hamilelik sırasında kalsiyum gereksinimi artar ve doğal şekilde beslenmek gerekir en çok kalsiyum da doğal yollarla ve sağlıklı olarak alınabilir. Laktoz duyarlılığınız varsa kalsiyumu şu yollarla da alabilirsiniz.

Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler,
Soya sütü,
Soya peyniri,
Brokoli,
Susam,
Fındık,
Tam tahıllar,
D vitamini ise kalsiyum emilimini sağlamada en iyi yoldur. Bunlarla beraber mutlaka yanında D vitamini içeren bir besin de tüketin. Yumurta ve balık iyi kaynaklardır. Güneşten de yararlanın. Doğuma kadar doktor kontrollerini aksatmayın ve sağlıklı beslenme yollarını öğrenin.
Kaynak.7gunsaglik
X