Kanser Nedir? Kansere Neden Olan Faktörler

Son yıllarda çok gündemde olan kanser hastalığında tıptaki ilerlemelere rağmen bir artış görülmektedir.

Bütün teknolojik gelişmelere karşın kanser hastalığı hala can almaya devam etmektedir. Bugünkü tıp bilgilerimize göre çoğu kanser türünde çok uzun ve sağlıklı yaşam mümkün olmamaktadır. Belkide en akıllıcası kanser olmayı beklemek yerine zamanında doğal yöntemlerle bir koruyucu önlemlerle riski en aza indirmektir. Malesef çok işi zamanında stres katsayısını, beslenmesini, antioksidan alımını ihmal etmekte, ancak bu olumsuz hastalık başladıktan sonra kendime bakmaya başlamaktadır. Bu seferde çok daha fazla masrafla, üzücü ve yorucu yöntemlere kısıtlı sonuçlar alınabilmektedir.
Genetik çevresel faktörler, nadiren boğaz enfeksiyonlar, fazla kilo, stres, alkol, sigara, hatalı beslenme gibi nedenler kanser riskini artırabilir. Aslında kanserin nedeni hala tam olarak bilinmemektedir. Biraz dikkatli incelenirse bir grup hücrenin kendini bütünden farklı olarak algılaması, asileşmesi ve çoğalıp üremesi ile ilgili olduğu anlaşılır. Bunun sonucu olarak da çoğalmakta büyümekte ve yayılmakta ama diğer bütün ile beraber kendini de yok etmektedir.

Kanser tedavisinde felsefi ve psikolojik desteğin önemi büyüktür. Kişilere özünde bir bütünün parçası olduğunun hatırlatılmasının ve hissettiririlmesinin, içindeki hücrelerin çoğalma tarzına da olumlu olarak yansıyabilmektedir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X