Televizyon İzlemenin Sağlık Açısından Etkileri Nelerdir?

Gündelik hayatımızın yegâne parçası haline gelmiş bulunan televizyon, gördüğü rağbet nedeniyle teknolojik bazda her geçen gün gelişmekte ve modernleşmektedir.

Evimizin baş köşesinde yerini alan ve büyükten küçüğe herkesi kendine kilitleyen bu aygıt acaba göründüğü kadar masum mu?

Kesinlikle hayır!

Kâh biyolojik kâh psikolojik manada hem çocuklarımızın hem de erişkinlerin sağlığını ciddi düzeyde tehlikeye sokan televizyon zararları yönünden incelendiğinde uzmanların en güncel konuları arasında. Bir türlü karşısından ayrılamadığımız, vazgeçemediğimiz televizyonu ne gibi zararları var gelin birlikte görelim:

Gece gündüz denecek şekilde abartılı bir biçimde televizyon izlemek bireyin göz sağlığını ciddi anlamda bozar ve ileri vadede büyük görme problemlerine neden olur. Özellikle çocuklarda hafıza gerilemesine ve dikkat dağınıklığına sebebiyet verir. Bu nedenle de bu çocukların okul başarılarında ciddi bir düşüş gözlenir. Çok uzun süre televizyon karşısında oturmak bireyde duruş bozukluklarına ve buna bağlı olarak gelişen sakatlıklara neden olabilmektedir. Bireyde psikolojik sorunlara neden olabilmekte, uyku problemleri yaşatabilmektedir. Bireyde ciddi bağımlılık oluşturduğundan sosyalleşme problemlerine ve iletişim bozuklukları neden olmaktadır. Bireyi uzun süre hareketsiz bıraktığından obeziteye, bununla birlikte erken yaşta ergenliğe girmeye neden olabilmektedir. Televizyon bireylerde kişilik bozukluklarına neden olmakta, mutluluğu engellemekte, agresif stresli ve sinirli bir kişilik yapısına neden olabilmektedir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X