Sivilce Oluşumunda Okulun Kritik Rolü

Sadece okul değil tabii birçok etkenle stres altında kalan gençler, ergenlik döneminde akneyle savaşıyor

Ergenlikteki gençlerin en büyük dertlerinden biri olan akneler okuldaki başarıyı da olumsuz etkiliyor. Özellikle, sınav dönemine hazırlanan gençler yoğun stres yaşıyorlar, bu da sivilcelerin çoğalmasına neden oluyor. Genellikle ergenlik çağındaki gençleri etkileyen sivilce, ergenlikte hormon el değişiklerden kaynaklanan cildin daha fazla miktarda yağ salgılama sonucu oluşuyor. Sınav dönemlerinde yaşanan stres ile birleşince, aknelerde artış görülüyor. Yüzlerini kaplayan sivilceler, hem kendileri hem de ailelerine stres yaratarak mutsuz oluyorlar.

Stres Sivilce Sebebi

Sivilce, akne stresten oldukça iyi beslenir. Akneler ergenlik döneminde en fazla yanak, boyun, omuz,sırt ve göğüs bölgelerinde oluşur. Ergenlik dönemindeki değişikliklere neden olan hormonlar ve yaşanan yoğun duygular daha fazla yağ salgılamasına neden olur. Fiziksel olgunluğu sağlayan hormonlar yağ bezleri daha çok yağ üretir. Bu yağın deri yüzeyine geçişini sağlayan kanal yoğunlaşır ve yağ kütlesi nedeniyle tıkanır. Aknenin temel nedeni tıkanmaktır. Ciltte ki gözenekler tıkanma sebebiyle nefes alamaz. Toz, kir, makyaj malzemeleri gibi dış etkenler de tıkanmayı hızlandırır ve siyahlaşır. Cildimizde gördüğümüz siyah noktalar yani komedonlar oluşur. Bakteriler tıkanmış yağ bezlerinin üzerinden kılların içine sızarak. Bir takım kimyasal maddeler nedeniyle tıkanmış olan yağ bezinde iltihaba yol açar ve komedon akneden papulese akneye dönüşür. Bir iki gün içinde yumuşayıp büyüyen akne iltihaplı bir hal alır buna da püstül akne denir. Aknenin en şiddetli hali ise nodül ve kistler olarak bilinir. Bunlar deri altında ağrılı büyük sertlikler olarak belirginleşir ve ciltte kalıcı izlere sebep olabilir. Sobere akne ise cildin aşırı yağlanma sonucu sivilceye dönüşmesi halidir, gençlerin yaşadığı tipik gençlik aknesidir.

Ergenlikte görünen akne sebebi, çocukluktan gençliğe geçiş döneminde yaşanan değişikliklerdir. Dolayısıyla ergenlik sivilceleri bir hastalık değildir. Hormon el rahatsızlıklardan kaynaklanan bir yapıya sahip değilse, gençlerin yaşadığı ergenlik sivilceleri ilaç yutmadan da geçebiliyor.

Problem Çözümleyen Biyolojik Kozmetik

Problem çözümleyen, kozmetolojik ve biyolojik yoğun bakımlarla, yağ üretimi düzenlenerek ciltte aşırı yağlanma “Hydro Lotion” ciltte yağlanma dengelenir. Komedonlar arındıralarak sivilce oluşumu önlenir. Yağ üretimini azaltma özelliğine sahip olan “Morus Nigra” ( Kara dut) ile azaltırken, cildin nem dengesi “Oleanol Acit” ( Zeytin yaprağı özü) etken madde içeriği ile cildin nem dengesi korunur.


Yapılması Gerekenler

Gençlerin günlük cilt temizliğine düzenli dikkat etmesi, cildi direkt etkileyen besin değeri yüksek ve katkı madde içerikli gıdalardan uzak durmaları gerekir. Ve özellikle sınav dönemlerinde düzenli ve sağlıklı beslenmeleri. Sabahları mutlaka kahvaltı yapmaları. Kendilerine 1-2 saat zaman ayırarak temiz havada yürüyüş yaparak, bir Cafe de arkadaşlarıyla oturarak laflamak veya zaman ayırabilirseniz spor yaparak, beyninizi boşaltır ve stresinizi atmış olursunuz. Bu önerim hem sivilcelerinize hem de sınavdaki başarınıza büyük katkı sağlayacaktır inanın.

Günlük cilt temizliğinin yanı sıra gençler profesyonel uzmanın tavsiyeleri ile cildin yağlanması azaltılır, sivilce oluşumu ve ilerlemesi önlenir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X