Göz Farı Uygulamasında Altın Öneriler

Kadınların büyük tutkularından biri olan makyaj yapmak çok kolay bir iş değil.

Sürekli açılıp kapanan göz kapaklarına kalıcı ve sağlam göz farı uygulamak gerekir ki ilerleyen saatlerde de hoş ve güzel dursun. Çoğu kadın far uygulamada başarısızdır. Topaklanma ve akma meydana gelir. Gözlerin ifadesi bozulur makyajın anlamı kalmaz. Farklı renk pigmentleriyle cesur tonlar bu sezon moda. Gelin, birlikte hoş ve etkileyici göz makyajının püf noktalarını öğrenelim.

Her zaman göz rengiyle göz farı rengini eşleştirmek gerekir mi bakalım. Göz renginizle karşıt ve kontrast yakalayan tonları seçmek ilk altın kuraldır. Mesela yeşil gözlülere bordo ve mürdüm tonları harika gidecektir. Yani kahve gözlüyüm diye kahve tonları far sürmek geride kaldı. Gölgelendirmede ise göze yakın tonları kullanmak serbest. Gölge ve far fırçalarınız farklı olmalı. Boyut ve yapıları da öyle.

Kaş kemiğinden göz bitimine kadar tüm kapağa hatta alt kısma far uygulayın. Birden fazla rengi harmanlamak çok hoş duracaktır. 2’li, 3’lü ve 4’lü göz farları ile uyumu yakalayın. Kaş altına krem bej tonları, tüm kapağa baz rengi ve kirpik dibi ile kuyruk kısmına koyu rengi ile gölge yapın. Önce parmaklarınızda tüm alanları bitirip en son fırçanızla birbirine karıştırıp doğal bir görünüm verin.

Aşağı, yukarı ve yanlara kuyruk ve uzantı halinde far uygulaması gözleri daha canlı ve belirgin hale getirir. Çok fazla akan görünümde göz altına far uygulamayın yorgun gösterir. Göz altı kapatıcısını sürdükten sonra hatta kapağa pudra sürüp öyle fara geçin. Işığı yansıtan ve kırışıklığı gizleyen en iyi tonlar soğuk renk tonlarıdır. Yani mavi ve mor gibi tonlar. Koyu renk eyeliner ve maskara ile gözleri çerçeveleyin ve makyajınızı bitirin.
Kaynak.7gunsaglik
X