Yemekten Sonra Kısa Yürüyüşler Diyabet Riskini Azaltıyor

Diyabet riskinden korunmak ve iyileşmek için yemeklerden sonra yürümek oldukça etkili.

Her yemekten sonra 15 dakikalık kısa bir yürüyüş kan şekeri düzeyini azaltacaktır. Özellikle yaşlılarda diyabet riskini azaltacaktır. Kan şekeri düzeylerini kontrol etmek adına sabah ve akşam yemeklerinden sonra 45 dakika yürüyüş sağlıklı olacaktır. Yemek sonrası yürüyüşler glukoz seviyesini düşürmeye yardımcı bir egzersizdir.

Yaşlılarda diyabet riski yüksektir. İnsülin üretimi azaltılır kan şekeri düzeyi yükselir. Özellikle yemekten sonra yatmak bu durumu tetikler. Vücut insülin üretemez ve yeterli bir şekilde kullanamaz. Tip 2 diyabet için bu durum risklidir. Hareketsiz kişilerde diyabet sıkça görülür. Yürüyüş yapanlarda ise az rastlanır.

Kan şekeri kontrolünü egzersizler kontrol eder. Dört haftada 3 farklı egzersiz uygulanmış 48 saatte egzersiz yapılan ve yapılmayan günlere bakılmıştır. Vücut kitle endeksleri 30un üzerinde olan kilolu kişiler koşu bandında yürütülmüştür. Yemeklerden sonra egzersiz yapan bu kişilerin kan şekeri düzeyleri düşük çıkmıştır. En iyisi sabah 45 dakikalık yürüyüşlerdir. İlk 30 dakika yemeklerin sindirilmesi için gereklidir.

Kan akışından glikozu şekeri temizlemek için 45 dakika alt limittir. Pankreas ve bazı kasların şekeri yok etmesi için bu gereklidir. İnsülin salgılamasına ihtiyacı vardır. Metabolizma dengesi için de egzersiz önemlidir. Kısa yürüyüşler zamanlama da uygunsa harika sonuçlar verecektir. Spor bir reçeten değildir, diyabeti ve obeziteyi önler sağlıklı olmayı sağlar.

Referans.7gunsaglik.com.tr
X