Unutkanlığa İyi Gelen Beyni Besleyen Formüller

Balık ve cevizden başka hangi besinler ve alışkanlıklar hafızayı korur?

Yaş ilerledikçe, eklemlerimizin ya da ciğerlerimizin yavaş yavaş bozulmasını kabul ederiz ancak konu hafızamız olunca bu durumu kabullenmek pek kolay değildir. İşte size hafızanızı korumanın 10 yolu.

Balık yiyin Balıkta bulunan, omega 3 gibi temel asitler, beyin fonksiyonu için son derece önemlidir ve depresyon gibi beyni etkileyen hastalıklara karşı koruyucudur.

Yediklerinize dikkat edin Aşırı beslenme, beyni hantallaştırır ancak yetersiz beslenme de beyin fonksiyonlarına zarar verir. Zayıflamak için yapılan diyetler, beyinde ciddi sorunlar yaratabilir ve anoreksiyaya neden olabilir.

İlaçlardan uzak durun Son zamanlarda, ilaç takviyeleri giderek kötü bir ün salmaya başladı. Ne kadar faydalı oldukları bir yana, yüksek tansiyon, sindirim sorunu, üreme problemi ve depresyon gibi pek çok yan etkileri de mevcut.

Yiyin, yiyin yiyin Çok fazla ya da çok düşük enerji, beynin hassas mekanizmasına zarar verir. Düşük glisemik diyet, vücutta yüksek glisemik diyetlere göre daha hızlı sindirilir. Sindirim sisteminde düzenli bir çalışma, beyne daha güvenilir enerji akışı sağlar.

Bir şey yapın! Beyninizin uzun süreli sağlığı için düzenli egzersiz çok önemlidir. Vücut formunuzun yanı sıra beyninizi de formda tutmak için haftada en az 3 kere 30 dakikalık egzersiz yapın.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X