Akıllı Telefonlar Sizi Şişmanlatıyor mu?

Akıllı telefon kullanıcıları her şeyi bulabildikleri bu cihazla birlikte tembelliğe yöneliyor.

Kanepede uzanıp patates cipsi yiyen yerinden kalkmayan bir rahatlık oluyor. Fazla teknoloji sağlığa zararlı, fiziksel aktivite ve egzersiz oranını azaltıyor. Çalışmalara göre öğrenciler akıllı telefonlarıyla günde toplam 5 saat ve fazla zaman geçiriyor ve böylece hareketsiz kalıyor.

Kısa mesaj ve konuşma ile tüm yeni özellikler birleşince büyük bir ilgi odağı oluyor. İnternet bağlantılı küçük bilgisayarların görevini gördüklerinden chat programları da zaman alıyor. Çok fonksiyonlu ve yetenekli bu cihazlardan video izleniyor, e posta gönderiliyor, eğlence imkanları kullanılıyor ve çok daha fazlasına ulaşmak mümkün.

Yolda yürürken aynı anda iki şeyi yaparak cep telefonuyla meşgul olarak insanlar daha yavaşlıyor işlerini yavaşlatıyor aksatıyor unutabiliyor. Parka giderken bile her karenin fotoğrafı çekiliyor aynı cihazdan internete koyuluyor insanların yorumları okunuyor ve zaman verimsizce geçiyor.

Yanınızdaki çocuk oynarken düşse bile farkına varmıyorsunuz. Dünyadan kopuyorsunuz. Yaşam tarzı ve sağlık alışkanlıklarını son derece etkiliyor. Sanayi devrimi gibi halk sağlığını bozan bir durum. Sağlık, teknolojiye yeniliyor. Daha basit cep telefonları kullanalım veya bu cihazlarla çok zaman geçirmeyelim ki, sağlığımızdan olmayalım.


Referans.7gunsaglik.com.tr
X