Vejetaryenler İçin Birbirinden Güzel Tarifler

Sebzeye dayalı etsiz beslenme biçimini benimseyen vejetaryenler için birbirinden lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleri..

Vejetaryen beslenenler için birbirinden lezzetli yemek tariflerini bir araya getirdik. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz o lezzetli tarifler…

Keçi peynirli ve kekikli patates

Vejetaryenler için birbirinden lezzetli tarifler

Malzemeler

1 kg. patates
130 gr. rendelenmiş keçi peyniri
1 ActiFry kaşığı sıvı yağ
1/4 ActiFry kaşığı tatlı kırmızı toz biber
3 dal taze kekik

Hazırlanışı

Patatesleri temizleyip kabuklarını soyun ve 1 cm.’lik küpler halinde kesin. Patatesleri tuzlu su dolu bir kaseye alın ve 15 dakika bekletin. Kekik yapraklarını dallarından ayırın. Kağıt havluyla patatesleri iyice kurulayın. Pişirme haznesine zeytinyağı koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra patatesleri ilave edip 30 dakika kızartın. Bir kağıt havlu yardımıyla patatesleri iyice kurulayın. Patateslerin üzerine peynir, kekik ve toz biberi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Pişirme süresi patateslerin cinsine ve kesim şekline göre değişiklik gösterebilir.

Zeytinyağlı barbunya

Vejetaryenler için birbirinden lezzetli tarifler

Malzemeler

400 gr. barbunya
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
350 ml. su
1/2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı

Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Barbunyayı ayıklayın. Havucu kazıyın. Patatesleri soyun. Her ikisini de küçük küpler halinde doğrayın. Nutricook tenceresine zeytinyağını koyun; ısınınca soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Havuç ve patatesleri tencereye ekleyin. Salçayı ve rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve biraz daha kavurmaya devam edin. Barbunya, limon suyu, su, tuz ve karabiberi katıp Nutricook’un kapağını kapatın. Akıllı kontrol saatini 15 dakikaya ayarlayın. 2. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Barbunyayı servis tabağına alın.

Kuskuslu kabak dolması

Vejetaryenler için birbirinden lezzetli tarifler

Malzemeler

4 adet yuvarlak kabak
160 gr. kuskus
1 küçük kutu domates sos
5 adet arpacık soğanı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 dal fesleğen
750 ml. su
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı

Yıkayıp temizlediğiniz kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla çıkartın. Soğanları soyun. Fesleğen yapraklarını dallarından kopartın. Kabak içlerini soğan ve fesleğen ile birlikte ince ince doğrayın. Zeytinyağı ve kuskusu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı tuz ve biber ile tatlandırıp kabakların içine doldurun. NutriCook tenceresine 750 ml. su koyun. Buhar sepetini tencereye yerleştirin ve kabakları içine koyun. NutriCook’un kapağını kapatın. Akıllı kontrol saatini 10 dakikaya ayarlayın. 2. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Kabakları servis tabağına alıp ılık domates sosu ile servis yapın.

Sebze tabağı

Vejetaryenler için birbirinden lezzetli tarifler

Malzemeler

2 adet kabak
2 adet turp
3 adet havuç
1 adet brokoli
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr. çırpılmış labne peyniri
1 çay kaşığı hardal
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı

Sos için: Bir kasenin içinde peynir, hardal, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Sarımsağı ezip karışıma ilave edin. Buzdolabında en az 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Sebzeler için: Kabak ve turbu temizleyin. Kabakları dilimleyin. Turpları ikiye kesin. Brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Havucun kabuklarını kazıyıp boylamasına ikiye kesin. 750 ml. su koyduğunuz NutriCook tenceresinin içine buhar sepetini yerleştirin ve içine sebzeleri ekleyin. NutriCook’un kapağını kapatın. Akıllı kontrol saatini 5 dakikaya ayarlayın. 1. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Sıcak sebzeleri servis tabağına alın. Yanında peynirli sos ile servis yapın.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X