Stresli Olduğumuzda Gösterdiğimiz Bilinçsiz Tepkiler

Stres artık çok yaygın bir rahatsızlık haline geldi ve herkesi bir an stresli görmek mümkün.

Stresliyken bunu çok fazla gizleyemiyoruz ve açıkça dışa vuruyoruz. Zihinsel ve duygusal bir rahatsızlığın ötesinde birçok fiziksel soruna da yol açar. Kadınlar bu belirtileri daha sık sergiler çünkü daha çok etkilenirler. Bağışıklık, nöroloji, mide ve bağırsak sorunları da beraberinde gelmektedir. Stres birçok rahatsızlığa yol açar.

Fiziksel olarak saç dökülmesi, kellik, obezite, diyabet, depresyon, kalp hastalığı gibi riskleri vardır. Yeterli derecede uykunuzu alın, iyi ve sağlıklı beslenin, egzersiz yapın. Terapistinizden destek alın, yakın arkadaşlarınızdan yardım alın. Eğlenceli şeylerle vakit geçirin. Stres belirtileri şöyle sıralanabilir.

Karın ve mide ağrısı. Zihinsel stres beyni etkilerken bağırsak ve mideyi bozabilir. Kabızlık ve karın ağrısı olur. Bulantı, kusma ve ishal de görülür. Saç dökülmesi. Sarsıntılı ilişkiler ve duygular saçları döker. Göz seğirmesi. Gözlerinizi kapatıp rahatlayın ve derin nefes alın. Bilinen belirtilerinden biri de sivilce ve akne yapmasıdır. Sırt ağrısı da stres belirtisidir. Döküntüler ise cilde yansımasıdır. Egzersiz ve iyi beslenme önemlidir.
Kaynak.7gunsaglik
X