Saman Nezlesi Nasıl Tedavi Edilir?

Saman nezlesi beş kişiden birini etkileyen alerjik bir hastalıktır. Bu alerjinin yaygın nedenleri, toz, polen ve hayvan tüyleridir. Belirtileri ise, baş ağrısı, gözlerde kaşıntı, hapşırma, öksürme, burun tıkanıklığıdır. Aynı zamanda bünyeyi zayıflatır, bireylerin işini, okulunu ve normal hayatlarını önemli ölçüde etkiler. Aktivite yapmayı engeller. Birçok ilaç saman nezlesi belirtilerini hafifletmek için kullanılabilir. Alternatif tıpta bal saman nezlesi tedavisinde kullanılır. Balın anti alerjik özellikleri ile birçok kişide sonuç verir.

Belirtileri azaltır, alerjiyi tedavi eder alerjik reaksiyonları önler. Polenlere ve alerjenlere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir ve korur. Psikosomatik şekilde tedavi edilebilir. Nazal burun spreyleri de tedavi amaçlı kullanılabilir. Burun spreyleri genelde saman nezlesi gibi üst solunum rahatsızlıklarında kullanılır. NASONEX Aqueous veya Flonase gibi Burun spreyleri, over-the-counter (OTC) ilaçlar olarak mevcuttur. Burun spreyleri burun kan damarlarının daralmasına neden olan bir maddeyi önler, genizi açar ve tıkanıklığını giderir. Mukus ve birikintileri temizler.

Burun deliğine sokularak burna hava gitmesini sağlar. Ilık tuzlu suyla da burun durulanabilir. Alerji testi kullanılabilir, böylece alerjeninizi tespit edip önleminizi alabilirsiniz. Bazen ağrılı ve pahalı bir yöntem olabilir. Saman nezlesinin tedavisinde kullanılan en şiddetli yöntemdir. Alerji çekimleri hastadan hastaya göre değişir. Bir süreç içinde yürütülür. Yeterli tedaviden sonra alerjiye muafiyet ve bağışıklık kazanılır. Doktorunuz alerji çekimi önerdiğinde bu sürece hazır olmak gerekir. Hastalığın tedavisinde ana ilke, allerjik kişinin duyarlı olduğu tozlarla karşılaşmasını önlemektir. Tedavinin asıl amacı, saman nezlesini yaratan allerjen etkinin ortaya çıkarılıp hastanın buna karşı duyarlığının azaltılmasıdır.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X