Alerji Nedir? Hangi Durumlarda Oluşur?

Tıptaki ilerlemeye karşı alerjinin nedeni tam olarak henüz çözülmüş olmadığı gibi, yüzde yüz ve yan etkisiz tedavisi de mümkün olamıyor. Alerjik hastalıklar psikolojik durum ve yanlış beslenme ile yakından ilgilidir. Özellikle son yıllarda hazır gıdaların, boyalı katkı maddeleri içeren yiyeceklerin, koruyucu maddeli besinlerin, beyaz un ile beyaz şekerin ve mayalı gıdaların aşırı tüketimi yakınmalar artırdı. Alerji tedavisi yapılırken kullanılan kimyasal ilaçların katkısı ve yan etkisi iyi hesaplanmalıdır. Özellikle kortizon ve antistamindlerin çok uzun süre kullanılmasının vücuda pek çok yan etkisi olabilir. Her türlü alerjide karaciğerin kendisini temizlemesi ve toksin atması çok önemlidir.
Alerjik kısa bir yazıya sığdırılmayacak kadar özel ve derin bir konudur. Genelde alerji durumunda fazla miktarda mayalı, aşırı şekerli ve unlu gıdalar tüketmek yağlı şarküteri ürünlerini artırmak ve aşırı asitli içecekler içmek uygun olmaz. Alerjinin yoğunlaştığı dönemlerde genellikle hazmı kolay yiyecekleri, sebzeyi, meyve ve hafif beyaz eti tercih etmek daha uygundur. Sinir sistemini rahat ve sakin tutmak ve stresten mümkün olduğunca kaçınmak da çok önemlidir.
Alerjiyi nedene göre tedavi etmek en doğrusudur.
Kaynak.7gunsaglik
X