Erkeklerde Kas Yapmaya Yarayan Hareketler

Düşündüğünüzden daha kısa sürede muhteşem kol ve vücut kaslarına sahip olabilirsiniz.

Düzenli ağırlık çalışması buna yetecektir. Doğru hamleyle haftada 2-3 kez egzersiz yaparak mükemmel kaslara sahip olun. Aktif olmayanlar spora başlamadan önce doktorlarına danışmalıdır. Kol ve pazı geliştirmenin yolu ağırlıktan geçer.

Dış uyluk kısımlarını geliştiren şekilde dışa dönük olarak dambılları elinize alın. Nefes alın ve dirseklerinizi bükün. Omuzlara ulaşana kadar halteri veya dambılları kaldırın. Yavaşça nefes vererek indirin. Avuç içleri dışa bakacak şekilde aşağı doğru kollarınızı tutun, kolları üst göğüs yanlarına doğru çekin dirsekler yere paralel olmalı.

Kollar düz bir şekilde aşağı doğru itilir kilitlenmeden düz bir şekilde geriye dönülür. Bir süre beklenip başlangıç noktasına dönülür. Yanal kasları geliştirmek omuz genişliğine çalışmak için, belin de dar görünmesi önemlidir. Omuzdan geniş bir çubuğu kavrayın.

Arkanıza yaslanın, oturarak çubuğu üst göğse kadar kaldırın. Hareketi kontrol edin yine aynı şekilde başa dönüp tekrar edin. Dambıllarla yattığınız yerden kolları bükmeden havaya kaldırıp yanlara açıp ortada birleştirme hareketini yapın.

Bacak sıkıştırma aletleri bacak kaslarını hedef alan ideal hareketlerdir. Halteri sırtınızda ensenizde tutarak çömelme hareketini yapın ve kaslarınızı sıkarak yapın. Step de yararlı olacaktır. Bunun yanında protein ağırlıklı beslenin. Tam tahıllı gıdalara ve doğal besinlere yönelin. Bol sıvı tüketin ve egzersizden vaz geçmeyin..Kaynak. .,
X