Hangi Yiyecekler Boy Uzatıyor?

Süt
Kalsiyum, büyüme açısından cok önemli bir mineral kaynağıdır. Bu anlamda da süt, son derece mükemmel bir kalsiyum deposunolma özelliğine sahiptir.
Bunun yanı sıra kalsiyumun vücutta tutulmasını sağlayan A vitamini ve hücrelerin büyümesini sağlayan protein de ihtiva etmektedir. Süt, kolayca sindirilebilen bir besin olup proteinlerin en üst düzeyde özümlenmesini sağlamaktadır. Kaymağı alınmlan süt yağ içermez ve % 100 protein kaynağıdır. Özellikle büyüme çağında olan çocuklara herbgün düzenli olarak en azından 2-3 bardak süt içirilmelidir.

Süt Ürünleri
Sütün yanı sıra, süt ürünleri de boyun uzaması açısından son derece önemlidir. Özellikle peynir ve yoğurt A, B, D ve E vitaminleri yönünden son derece  zengindir ve aynı zamanda protein ve kalsiyum da içermekyedirler. D vitamini ve kalsiyum büyüme açısından çok önemli olduğundan dolayı eksikliği halinde boyun uzaması olumsuz etkilenencektir. Kalsiyum tüketimi özellikle eegenlik çağında çok gereklidir.

Tavuk
Tavuk hayvansal gıdalar arasında en zengin protein içeriğine sahip ialan kaynaklarındandır. Kas ve dokuların gelişimi için oldukça yüksek düzeyde protein içermektedir.

Kırmızı Et
Kırmızı et de önemli bir protein kaynağıdır ancak kolesterol düzeyini artırıcı etki gösteren yağlar da içerisinde yer almaktadır..
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X