Kadınlarda İdrar Kaçırma Nedenleri ve Tedavisi

Üriner inkontinans veya mesane kontrolünün kaybı, halk arasında bilinen tabiriyle idrar kaçırma herkes için sinir bozucu bir rahatsızlıktır.

Kadınlarda neden görülür tedavisi nasıldır? Nerede ve nasıl olacağı belli olmaz. Sosyal bir ortamda kötü duruma düşebiliriz. Kadınlarda 2 kat daha sık görülür. Yaşı ilerlemiş kadınların yarısında görülen bir sorundur. Plansız ve zamansız meydana gelen idrar kaçırma ilk belirtisidir.

Gülme, öksürük, hapşırık, koşma, ağır kaldırma ve stres durumlarında idrar tutulamayabilir. Genç kadınlarda sıkça görülen mesane kontrol kaybı durumudur. Mesaneye destek veren kas ve dokuda görülen zayıflık ana nedenidir. Bu noktada mesaneye basınç artar ve sızıntı oluşur.

Öksürük ve gülme gibi baskılarla idrar sızılır. Kaslar gücünü neden kaybeder? Kilolanma, spor yaralanması, gebelik veya vajinal sorunlar nedeniyle oluşabilir. Sık sık idrara çıkma ihtiyacı başlar. İdrar kaçırmayı tetikleyen bazı ilaçlar vardır.

Yüksek tansiyon, stres ve depresyon ilaçları mesane kaslarını gevşetir. Antidepresanlar daha fazla idrar üretir. Az sıvı tüketimi ile önlenebilir, çay, kahve ve gazlı içeceklerden uzak durulmalıdır. Üriner sistemi hedef alan Kegel egzersizlerini de yapmak idrar kaçırmayı tedavi edecektir.

Rahim ağzına yerleştirilen bir tür araçla da bu sorun önlenebilir. Doktorunuzla bunu görüşün. Kolajen iğne tedavisi, mesane eğitimi, ilaç tedavisi ve ameliyat da diğer tedavi seçeneklerindendir. Sızdırmaz idrar bezleri de piyasada satılan idrar kaçırmadan koruma araçlarındandır. Sigara ve kötü alışkanlıkları bırakmak gereklidir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X