Ani Yüz Kızarması Nedir?

Bireyin kontrolünün dışında gelişen septamik sinir sistemi bozukluğudur.

Belirtileri:
Ani yüz kızarması gözlenen en önemli belirtisidir. Yüzde meydana gelen kızarıklık, baş ve kulak kızarıklığı, boyun kızarıklığı olarak yayılabilir.

Nedenleri Nelerdir?
Ani yüz kızarıklığı temelde sinir sistemindeki bir bozukluktan kaynaklanmakta olup, durup dururken ortaya çıkabileceği gibi genel olarak sosyal ortamlarda meydana gelmektedir. Bundan dolayı sebebinin daha ziyade psikolojik faktörlerden kaynaklandığını söylemek mümkündür. Zira pek çok durumda hastada sosyal fobi rastlanmaktadır. Bireydeki sosyal fobi, yüz kızarıklığına sebep olabilmekte, bununla birlikte yüz kızarıklığı da sosyal fobiye zemin oluşturabilmektedir.

Tedavisi Nasıldır?
Tedaviden önce yüz kızarmasının nedenlerine edilmelidir. Eğer mevcutsa sosyal fobiyi yenmek tedavide önemli bir unsurdur. Birey girdiği sosyal ortamlarda kendini rahat hissettiği takdirde yüz kızarması da büyük ölçüde azalacaktır
Bununla birlikte ameliyat ve klips tedavisi de uygulanan yöntemlerdendir. Yüzde kızarıklık meydana getiren sinirler ameliyatla yakılır ancak bu uygulama bireyde çeşitli yan etkilere neden olabildiği ve geri dönüşümü olmayan hasarlara sebebiyet verebileceği için önerilmemektedir. Klips yöntemi ise sinirlere baskı altına alarak kızarıklığın önüne geçmeye çalışır.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X