Cinsel İlişkide Kalbe Fazla Yüklenmeyin

Doğal olarak cinsel ilişki sırasında kalbe oldukça yük biner. Bu dozu iyi ayarlamak gerek..

52 yaşındayım. 3 ay önce kalp damarıma balon yapıldı. Stent takıldı. İlaç kullanıyorum. Eşimle cinsel ilişkiye girmekten korkuyorum.
İlişkiye girsem kalp krizi geçirir miyim?

Kalp damarlarından lazım olduğunda gereken kan geçemediğinden damar içinde balon şişirilip tıkanıklık geriletildi. Stent dediğimiz içi boş borucukla da yeniden yeterince kan geçmesine imkân sağlandı. Cinsel ilişki sırasında kalbin yükü artar. 3 ay önce daha fazla kalp krizi geçirme riskin vardı. Artık eskisine göre daha tedbirli durumdasın. Ancak sağlıklı insanlarda bile artmış heyecan, cinsel ilişkideki zorlamalar, daha uzun süre cinsel ilişki yaşamak adına alınan ilaç takviye- gıdalar gibi uygulamalarla bile kalp krizi riskleri artabilir. Kendini iyi hissetmeyince cinsel ilişkiye girme, alkol alma. Çok aç veya çok tok halde ilişkiden sakın. Acil durum ilaçlarını elinin ulaşabileceği bir yere koymayı unutma.

47 yaşındayım. Cinsel ilişki sırasında yeterince sertleşemiyorum. Ailemde kolesterol yüksekliği var. Yüksek kolesterol sertleşmede sorun yaratır mı?

Öncelikle sen kolesterol düzeylerine baktır. Kolesterol yükseldi diye sertlik direk olarak etkilenmez. Zaten cinselliğimizi sağlayan hormonların yapılmasında kolesterol kullanılır. Ancak damar sertliği yüksek kolesterol düzeyi olan kişilerde daha erken başlayabilir.
Cinsel organımızın sertleşmesi dediğimiz durum kan akımıyla ilgilidir. Yani yüksek kolesterol ve diğer sebepler damar sertliği meydana getirdiyse, sertleşme de azalabilir. Aynı zamanda kalp damarları da bu nedenle tıkanabileceğinden kalp krizi riskleri de artabilir. Korkulu rüya görme.
Tahlil yaptır. İç hastalıkları uzmanına git. Kafan rahatlasın. Boynu bükük dolaşma.

38 yaşındayım. Sol elimde uyuşma var. Doktora gittim EKG çekti. Fıtığın olabilir dedi. Kalp filmiyle fıtık anlaşılır mı? Niye bana fıtık dedi?

Sol kol ağrısı şikayetin bir kalp damar hastalığına ait mi? Değil mi? Bilmek için EKG ilk istenen tetkiktir. Eğer EKG normalse kalp-damar hastalığından olmadığı teyit edilir. Bu nedenle en sık rastlanan hastalıkların başında gelen fıtık ihtimali olduğu söylenebilir. Bunu açıklayacak vakti olmamıştır. Eğer muayene ettiyse muayene bulgularında bunu destekliyorsa, fizik tedavi uzmanı tarafından muayene edilmen gerekir.
İhmal etme tedbir al. Yoksa varsa fıtık ilerler. Ameliyat gerektirebilir.

1.5 yıldır evliyiz. Eşimle cinsel ilişkiye girerken prezervatif kullanmıyorum. Eşim de doğum kontrol hapı almıyor. Hala çocuğumuz olmadı. Ne zaman doktora gitmek gerekir?

Bir yıl süreyle düzenli ve korunmasız cinsel ilişkiye rağmen, istenmesine rağmen gebelik gerçekleşmediyse mutlaka doktora başvurun. Siz üroloji uzmanına, eşiniz de kadın hastalıkları uzmanına başvurmalı.
Hanımlarda "polikistik over sendromu" ve çikolata kisti, ileri yaşlar, erkeklerde sperm sayısını ve dölleme yeteneğini azaltan hastalıklar olabilir. Her şey normal çıksa da kısırlık veya İnfertilite söz konusu olabilir. Her şeyin hayırlısı. Balık yerken limon sıkmak faydalı mı? 3 Zevkler ve renkler tartışılmaz. Balıkta limonda çok faydalı gıdalar bir arada yenip yenmemesi ise bir damak tercihidir.
Ahçılık yapan bir hastam bana, "Limon kıskançtır, balığın tadını anlamana müsaade etmez" dediğinden beri ben ikisini ayrı ayrı tüketiyorum. Limonun faydalarına gelecek olursak böbrek taşı ve kumlarını ağrısız, acısız dökmeye yardımcı olur, böbreklerinizi düzenli çalıştırır, idrar söktürür, vitamin içeriği ile grip hastalığında ve öksürük şikayetlerinde faydalıdır. Kansızlığa iyi gelir. Cinsel sağlığa iyi gelir, cinsel gücü arttırır.
Kaynak.7gunsaglik
X