Sindirimi ve Hazmı Kolaylaştıran Besinler

Yemeklerden sonra kabızlık yaşayan, sindirim ve hazım sorunları olanlara doğal mucizeler.. Bu besinleri tüketende bu sorunlar kalmıyor. İşte o besinler..

Limon suyu: Limon, C vitamini açısından zengin bir kaynaktır. Toksinlerden arınmaya ve yağ yakımına yardımcı olur. Her sabah içilen limon suyu vücudumuzdaki asit oranını düşürür ve sindirmeye yardımcı olur.
Lahana: Lahana toksin arındırıcıdır. Lahana, kimyon ve elmalardan oluşturulan gevrek karşımından tüketerek karaciğerinizin arınmasını sağlayabilirsiniz.
Enginar: Enginar, karaciğer ve safra kesesinin fonksiyonlarını yerine getirmesine ve safra üretimine yardımcı olur. Hazımsızlığı önler, sindirimi düzenler.
Yeşil çay: Yeşil çay, karaciğerin fonksiyonlarını artırarak vücudun toksinlerden arınmasını sağlar. Günün her saatinde tüketilebilecek mükemmel bir antioksidandır.
Pancar: Pancar, çok fazla lif içerir, karaciğer ve safra kesesinin safra ve diğer toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Safra kesesiyle ilgili probleminiz varsa pancar tüketimine dikkat.
Zencefil ve sarmısak: Zancefil ve sarmısak, serbest radikallerin tutulmasına yardımcı olurlar. Tavada soteleyerek hazırladığınızda koku sorunu olmadan tüketebilirsiniz.
Tam tahıllar: Sağlıklı beslenme için elzem besin bileşenler, antioksidanlar ve yüksek oranda çözülmez lif içerir. Tam tahıllar, sindirim sisteminizi düzenleyerek şişkinliği ve kabızlığı engeller.
Su teresi: Su teresi, serbest radikalleri tutarak hücrelerin korunmasını sağlar. Karaciğerimizdeki antioksidanların görevini yapmasına yardımcı olur. Doğal diüretiktir.
Koyu yapraklı yeşillikler: Koyu yeşil yapraklı sebzeler sindirim sisteminize yardımı olup, toksinleri vücuttan uzaklaştırır. Çiğ veya zeytinyağıyla soteleyerek tüketebilirsiniz.
Taze meyveler: Taze meyveler tam bir vitamin deposudur ve lif açısından da zengindir. Vücudumuzu toksinlerden ayırmanın en ideal yolu taze meyve tüketmektir..Kaynak.7gunsaglik.com .,
X