Huzursuz Bacak Sendromu Hakkında 12 Gerçek

Huzursuz bacak sendromu gerçek bir tıbbi rahatsızlıktır. Toplam nüfusun %7 sinde görülen bu sendrom için tedavi seçenekleri insanlar tarafından yadırganıyor ve bu sorun önemsenmiyor.


Bilmemiz gereken şeyleri paylaşalım.

Bacaklar bu hastalıkta istemsiz olarak hareket etmiyor. Çekme, kramp, karıncalanma, kaşıntı hisleriyle karakterizedir. Kalkmaya dolaşmaya ve bacağı hareket ettirmeyi dürtüler. Ama insan her zaman kendi hareketlerini kendi kontrol eder.

Bu sorun gebelik sırasında daha sık yaşanır. Doğum sonrasında da düşük demir seviyelerinden kaynaklanabilir. Demir kontrol ilaçları ve demir takviyeleri işe yarayabilir. Bu rahatsızlıkta kullanılan bazı ilaçları yan etkileri olabiliyor.

Bunlar kumara ve cinselliğe düşkünlük olabiliyor. Bu rahatsızlık ileri yaşlarda 65 yaş ve üstünde daha sık görülüyor. Belirtileri ve uyku kesintileri 50 yaşından sonra daha fazla görülüyor. Egzersiz yaparak belirtileri azaltmak mümkün.

Gün ve gece hayatınızı kesen bu rahatsızlık mutlaka önemsenmeli ve doktora gidilmelidir. Ciddi uyku sorunlarına neden olabilir. Kan testiyle olmasa da teşhisi mümkündür.

4 kritere dikkat edilir: bunlar genelde bacaklardaki duyulardır. HBS, genetik olabilir. Vücudun beyni dinlemeye başladığı gece saatlerinde ortaya çıkar ritmli bir şekilde sürer. Parkinson tedavisine benzer tedavisi vardır.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X