Reflü Sorununa Son Verecek Öneriler

Yemek yedikten sonra ortaya çıkan ve yanlış yemeyle alakalı bir mide rahatsızlığı olan reflüyü önlemek çok basit. Soru-cevap şeklinde önerileri mutlaka okuyun..

Reflü hastasıyım. Çok balgamım oluyor, bir türlü bitmiyor. Ve çok terliyorum. Balgam ve çok terlemeden nasıl kurtulabilirim?
Reflü balgam yapmaz. Öksürük yapar. Üst solunum yolların ile ilgili uzun süreli iltihaplar, alerji durumları, sigara içimi, tozlu-ortamda yapılan mesleklere bağlı tekrarlayan balgamlar olabilir. Ayrıca muhtemelen burnun tıkalı. Ağız solunumu yaptığın zaman reflü-balgam tekrarlar. Hepsinin bir arada değerlendirilebilmesi için iç hastalıkları uzmanının muayenesi gerekir. Tıkalı burun nedeniyle hızlı yemek yiyip, çiğnemeden yutman nedeniyle reflü şikayetin ayrıca şiddetlenir.

Rahim sarkması tedavi edilir mi? Ameliyat olur mu?
Rahim sarkması iç organları taşıyan liflerin esnemesi, gevşemesi nedeniyle organların aşağı sarkmasıyla meydana gelir. Ya fizik tedavi yöntemleriyle ya da ameliyatla düzeltmeler yapılmaya çalışılır. Tedavi seçimi hastaya göre değişir. Hastanın yaşı, çocuk isteği, sarkmanın şiddeti, cinsel hayatının etkilenme düzeyi kararı etkiler. İlerlemiş sarkmalarda fizik tedavi işe yaramaz. Ameliyatı, tüm ameliyatlar gibi riskler taşır. Ameliyatla hastanın sarkan kitleden kurtarılması ve cinsel hayatını daha sağlıklı sürdürebilmesi için vajinal düzeltme yapılması planlanır.

3 aydır evliyiz. Eşimin ailesiyle kalıyoruz. Doğru düzgün ilişkiye giremedik. Cinsel organımda yara çıktı. Silerken acıyor. İlişkiye girmeye çalışırken de acıdı. Krem sürsem geçer mi?
Anlaşılan gergin bir durumdasın. Evlilik yeni bir hayat demektir. Kendinize özel cinsel ilişkinizi bile yaşayabileceğiniz rahat bir mekan yokken sıkıntı-streskaygı- evham çok olur. Bu da senin bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Anlattığına bakılırsa cinsel organ uçuğu ihtimalin var. Her önüne gelen kremi kullanmaya kalkma. Kaldı ki, başka hastalıklar da olabilir. Hızlıca cinsel ilişkiyi tamamlama hissi cinsel organlara zarar vermiş olabilir.

MENOPOZ OLANLARA KEÇİBOYNUZU
Menopozdayım. Kemik erimem başlamış. Süt içince midem ağrıyor. Doktor kalsiyum ilacı verdi. Ama bu da kabız yaptı. Acaba ne yesem bana iyi gelir?
Keçiboynuzu ye. İyi gelir. Sütten yaklaşık 3 kat fazla kalsiyum var. Liflidir, kabızlık yapmaz. A, B, E vitamini, çinko ve fosfor içerir. Kolesterolünü yükseltmez. Kafein de içermez. Hatta bedene gıdalarla giren radyasyonu azaltır. Nefes rahatlatıcı özelliğine ekleyince sana da keçiboynuzunu yemek düşer. Pekmezinden ziyade kendisini yemelisin.

EFOR TESTİ ÖNEMLİ
Babamın sağ kolu ağrıyor ve çok gazı da var. Gaz çıkarınca ağrısı azalıyor. Kabız da. Bir bağlantı olabilir mi?
Sağ omuz ağrısından dolayı gaz olmaz. Tabii sağ omuzunu araç penceresinden çıkarıp, açık pencereden karnını üşütmüyorsa. Ama gaz şikayeti yansıma ağrısı dediğimiz durumlara neden olabilir. Kaldı ki sağ omuzunu ağrıtan sebep ayrı, gaz yapan sebep ayrı olabilir. Bbirbiri ile ilgili olma şartı yok. İç hastalıkları uzmanı değerlendirmeyi yapmalı.

Stresten yüzüm ve parmaklarım şişiyor. Tahlillerim normal ama geçmiyor.
Tahlillerinin ne olduğunu yazmamışsın. Şişmenin birçok sebebi var. Alerjik testler, idrar tahlili, troid çalışma testleri, damar sistemi ile ilgili testlere ihtiyaç var. Yaptığın iş, kullandığın ilaçlar, ortamın ısısı nemi buna neden olabilir.

Sağ kolum ağrıyor. ‘Boyun fıtığı var’ dendi. İğne ve kas gevşetici kullandım ama geçmedi. Ne önerirsiniz?
Öncelikle tanı koymamız gerekir. Tedaviyi ona göre söyleyelim. Boyun fıtığına bağlı kısmı düzelmiş olabilir. Ayrıca başka bir hastalığın daha var. Muhtemelen kol kasları ve lifleri ile ilgili hastalığının tespiti için fizik tedavi uzmanına git. Romatizmal tetkikler de yapılır. Sonra iç hastalıkları uzmanına başvur..Kaynak.7gunsaglik.com .,
X