Rüyalar Hakkında Bilmediğiniz 9 Şey

Herkes gece veya gündüz uykularında rüya görebilir. Rüyalar hakkında aslında çok fazla şey bilmiyoruz.

Nerden kaynaklanıyor ne anlama geliyor? Onları kontrol etmek ve yorumlamak ne kadar mümkün? Rüya uzmanları 9 bilinmeyen gerçeği anlattı.

1. Rüyalar öğrenmeye yardımcı olur. Test çözerken, ders çalışırken, iş yerinde projenize göz atarken arada yorulur ve şekerlemeye yatarsanız o sırada gördüğünüz bu işlerle ilgili bilinç altı rüyaları öğrendiklerinizi aklınıza kazır. Beyin hayalleri öğrenmeyi güçlendirir ve sorunları çözmeye yardımcı olur. Yeni bilgileri raporlar ve beyne gönderir. Rüyaların uzunluğu öğrenme kalitesini etkileyebilir. Yatak odasında tv ve benzeri cihazlar olmamalıdır.
2. Rüya anında orgazm olunabilir. Psikiyatrist ve seks terapistleri kadın ve erkeğin rüyasında orgazm olabildiğini söylüyor. Buna genelde erotik rüyalar eşlik eder bu sırada kadın cinsel organı aktifleşebilir. Uyku sırasında bu durum birkaç kez yaşanabilir. Erkekler de REM sırasında ereksiyon olabilir.
3. En sık görülen rüya türü: eşinizin aldatmasıdır. İyi arkadaşınız ile kocanız arasındaki yasak ilişki ve kaçamak sıkça görülür. Soğuk terler içinde uyanırsınız. Tekrarlayan kabus haline dönebilir. Bu evrensel bir korkudur.
4. Bir gecede birden fazla hatta düzinelerce rüya görülebilir. Bu rüyaların hepsi de hatırlanabilir. 90 dakikada bir rüya görülür. İlk rüya yaklaşık 5 dakika sürer. Uyanmadan önceki son rüya ise 45 dakika sürebiliyor. Ömrü boyunca bir insan 100.000 rüya görebilir.
5. Uyandıktan sonra da rüyayla ilgileniriz. Unutamayız bir süre boyunca aklımızdan çıkmaz. Güzel bir rüyadan uyanmak kötü gelir ve uykuya dönmek isteriz. Hayal edilen ana dönmek isteriz.
6. Tuhaf rüyaları bile yorumlarız. Gerçeğe aykırı rüyalar masalsı anlar yaşatır ve gerçeğe uyarlamaya çalışırız. Ama bu rüyaların bir anlamı olabilir.
7. Dönüşümlü rüyalar zihnimize bir şeyler anlatmak istiyor olabilir. Bir rüya serisini günlerce görmeye devam etmek yinelenen mesajlar verebilir.
8. Hayallerimizi kontrol edebiliriz. Rüya kontrolü mümkündür. Rüya içeriği belirlenebilir kabuslar önlenebilir.
9. Rüya görmek için uyumak gerekmez. Arabada, masada, iş yerinde futbol maçında rüya görülebilir. Hayal gerçek arasında gidip gelmektir. Bir rahatlama aracıdır. Zihin enerji ilişkisidir. Referans.7gunsaglik.com.tr,
X