Kaşıntı ve Nedenleri, Tedavi Yolları

Bazen bir hastalık olarak görmediğimiz, önemsemediğimiz öylesine geçiştirdiğimiz, ancak dikkate alınmadığında çok ciddi sonuçlar doğurabilen, bazı zamanlarda gerçekten de çok önemli hastalıkların habercisi ve bir belirtisi olarak karşımıza çıkabilen aslında her hastalık kadar dikkate alınması gereken bir rahatsızlık çeşididir kaşıntı.

Hepimiz kaşıntının ne olduğunu biliyor bunu sık sık yaşıyoruzdur belki evet ama yine de tıp dilinde ki açıklamasını, kaşınmanın tam olarak ne olduğunu şu şekilde açıklamamız mümkün olacaktır.

Kaşınma veya da kaşıntı; vücudumuzda her hangi bir bölümde her hangi bir bölgede hissettiğimiz, sanki bir şeyler dolaşıyormuş, karınca geziyormuş gibi his veren, bazen hafif yanan ve bazen de batıyormuşçasına his veren bir rahatsızlık çeşididir.

Halk arasında kaşıntı veya kaşınma olarak bilinen bu rahatsızlık; tıp dilinde ki ismi ile ise ; ‘’ pruritus veya da kaşeksi ‘’ olarak bilinir ve adlandırılır.

Kaşıntının birçok nedeni birçok sebebi olabilir, ancak başlıca nedenlerini sayacak olur isek şu şekilde sıralayabiliriz;

·        Diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi tabii ki bu hastalıkda da en büyük etken, stres,
·        Alerjik kaşıntılar,
·        Karaciğerden kaynaklanan kaşıntılar,
·        Egzama kaynaklı kaşıntılar,

Şeker hastalığı kaynaklı kaşıntılar gibi nedenlerden dolayı kaşıntı yaşayabilirsiniz
Kaynak.7gunsaglik
X