Kanser Nedir Nasıl Tedavi Edilir?

Şüphesiz ki hepimizin adını bile söylemekten çekindiği, sakındığı korktuğu en zor hastalık süreçlerinden hastalık türlerinden bir tanesi de ‘’ kanser hastalığı ‘’.

Eskiden çok seyrek olarak görülen bu hastalık ne yazık ki günümüzde 7 ‘ den 70 ‘ e kadar herkeste her yaşta sıklık ile karşımıza çıkabilen, kadın erkek ayırmaksızın, cinsiyet fark etmeksizin karşımıza çıkan, o söylemeye çekindiğimiz ismini dahi sık sık duymaya alıştığımız bir hastalık çeşidi oldu maalesef.
Peki, nedir bu kanser? Kanser; vücut içerisinde yer alan normal olmayan yani anormal hücrelerin kendi kendine kontrolsüzce çoğalıp üremesi ve vücuda ya da her hangi bir organa yayılması ile kendini gösteren ve meydana gelen bir hastalık çeşididir.
Ya da halk arasında daha anlaşılabilir bil dil ile açıklayacak olur isek; vücutta her hangi bir yerde, bir organda meydana gelen kötü huylu tümörlerin neden olduğu rahatsızlığa kanser adı verilir.
Kanserin asıl nedeni tam olarak bilinmese dahi şu etmenlerin kanserin üstünde ciddi etkileri olduğu araştırılmış ve belirlenmiştir.
İşte o nedenler;
·         Sigara tüketimi,
·         Alkol kullanımı gibi zararlı alışkanlıklar,
·         Ayrıca hava kirliliği gibi nedenler de kansere zemin hazırlayabilecek unsurlardır.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X