Yaz İçin Güzellik ve Makyaj Tüyoları

Hanımlar bakımlı olmayı çok sever. Yaz ayları da geldi çattı. Daha bakımlı ve güzel görünmek için herkes elinden geleni yapıyor.

Peki uzman tavsiyeleri almak ister misiniz? İşte en güzel ve bakımlı görünmek için tüyolar. Makyaj neye göre nasıl hangi yöntemlerle yapılmalı öğrenelim..

Yaz makyajı kaşmir ve pamuklu yüzeyler gibi hafif ve fresh olmalı. Abartıdan uzak sade, yalın ve etkileyici olmak mümkün. Şeffaf doku ve parlak tonlar ile bu olasıdır. Şarap ve bordo tonlarındaki allık, ruj ve farları mümkün olduğunca az kullanın hatta kullanmayın. Şeker pembesi, şeftali ve şeffaf tonları, bej, pudra ve ten rengi gibi cıvıl cıvıl renkleri seçin. Göz farı ve allıkta toz olanları değil krem olanları seçin ve kullanın.

Mandalina, kavun, şeftali, turuncu tonları enerji verir. Bu yazın makyaj tonlarında meyve bahçesi etkileri var. Bu parlak tonları kullanın. En sevdiğiniz turuncu meyvelerin renklerini gölgelendirmede de kullanabilirsiniz. Göz makyajında bu turuncular moda. Dudak parlatıcınızı şeftali tonlarında yanınızda mutlaka taşıyın. Allıkta da yine krem formüllü bronz ya da kayısı tonlarını tercih edin. Elmacık kemiklerine uygulayın nemli bir parlaklık verecektir. Hafif bir ışıltı için şeftali ile gözlere gölge yapılabilir. Oldukça etkileyici olmayı sağlar.

Güneşe çıkılan günlerde 30 koruma faktörlü bir güneş kremi ve mutlaka dudak koruyucu kremi sürün. Dudakların bakımı önemlidir. Bakımsız ve çatlaklı dudaklarda ruj da iyi durmaz. Gliserin içeren balsam özellikli nemlendiricilerden edinin. Renkli türleri de mevcuttur. Melisa üzerine vazelin sürerek ince bir kat halinde dudaklara çatlak ve kuruma bakımı yapın.

Düz saça zarif ve sade bir at kuyruğu yapın veya zarif bir örgü modelini uygulayın. Ense etrafında saç modeli de uygundur. Saçlar bu aylarda hafif nemli olmalı, ıslatarak dışarı çıkın. Saç bantlarını da kullanabilirsiniz.
Fön makinesi, maşa ve tost makinelerinden uzak durun. Saça zarar verir, saç nemini kaybeder ve kırıklar dökülmeler oluşur. Bırakın kendi kurusun. Nemli bir krem kullanın. Islatıp hafif kurutun ve kendi dalgalarını salsın. Aksesuarlarla sıkı toplamadan da bir hava verilebilir.

Saçı güneşten ve tuzlu sudan koruyun. Denize bone ile girin. Saç tellerine zarar UV ışınları kafa derisini de yakabilir. Rengini de bozar. Şapka kullanın. Koruyucu saç ürünleri ve spreyleri kullanın. Güneşe karşı saç rengini koruyan ürünleri edinin. Klorlu musluk suyundan da saçlarınızı koruyun.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X