Güneş Lekelerinden Arınmanın Yöntemleri

Yaz aylarında deniz kum ve güneş şahane bir üçlüydü. Dört gözle gelmesini beklediğimiz yaz ayları ve tatil günlerimiz bizi mutlu eden şahane günlerdir. Fakat sonbaharın gelmesiyle şahane günlerin cildimizde bıraktığı etkilerse bir o kadar kötü ve üzücüdür.

Tabiki de güneş lekelerinden bahsediyorum. Eğlenirken anlamadığımız eğlenceli günlerimizden bize kalan kötü hatıralardır onlar.

Kâbus niteliğinde olan güneş lekeleri güneş kremi kullanmadan güneşin altında kaldığımız anlarda oluşmaktadır.

Acele davranmak, bir şey olmaz diyerek tüm gün yakan güneşin altında kremsiz kalındığı durumlarda kaçınılmaz olarak güneş lekelerine sahip olabilmekteyiz.

Peki, oluşan güneş lekelerinden kurtulmak için neler yapabiliriz.

Güneşten tarafından sahip olduğumuz geçmeyen güneş lekeleri için mutlaka tıbbi ilaçlar yardımıyla, leke açma özelliği bulanan kremleri tercih ederek düzenli bir şekilde kullanmalıyız. Ortalama 1 ay içerisinde eski kusursuz cildimize kavuşabiliriz. Düzenli bir cilt temizliği sayesinde, cildiniz yeniden düzenlenerek zamanla var olan lekeli cilt yapısının yerini tertemiz ve kusursuz bir cilt alabilir. Sahip olduğunuz güneş lekelerinden bir an önce kurtulmak için güneşsiz olan günlerinizde de Güneş koruyucu ürünler kullanarak, güneşe maruz kaldığınız zamanlarda var olan lekelerin tekrar güneşle buluşmamasına özen gösterin. Geçmeyen güneş lekelerinden kurtulmanın bir başka yolu ise Serum kullanmaktır. Cilt üzerinde bulunan melanin maddesini azaltamaya yarayan serumlar sayesinde inatçı ve rahatsız edici güneş lekelerinden kurtulabilirsiniz. Özellikle C vitaminine sahip serumları tercih etmeniz gereklidir. Güneş lekeleri kolay geçebilen lekeler olmadığından; onlarla olduğu gibi yaşamak yerine en azından geçene kadar çeşitli Makyaj hileleri ile görüntüsünü azaltma yoluna gidebilirsiniz. Ten renginizi açacak türden fondötenler sayesinde güneş lekelerinizi kamufle edebilirsiniz.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X