Dövme Türleri, Güvenliği ve Dövme Sildirme

18 ila 30 yaş arasındaki kişiler dövmeye merak salar ve birbirinden gördükçe yaptırır.

Önümüzdeki her geçen yol boyunca bu yaşın ve yaptıran kişi sayısının %40 oranında arttığını görüyoruz. %65 oranında dövme yaptıranlar kadın. Sağlık risklerini ve türlerini baştan öğrenmeniz önemlidir. Amatör dövmeler, mürekkep ya da kömür rengiyle cilt altına işlenen iğneleme işlemidir. Ev yapımı tattoolar yani dövmeler profesyonel değildir ve sanatçılar tarafından yapılmaz. Bu dövmeler steril olmayan pis ortamlarda yapılır. Enfeksiyon kapma riski yüksektir.



Kültürel dövmeler, farklı kültürler ve bölgelerde birçok kişide görülür. Özel amaçlı bir ritüel ya da güzelliği temsil ediyor olabilir. Profesyonel dövmede dövme makinesi kullanılır ve gerçek sanatçılar tarafından yapılır. Dövme tabancası kullanılır. Kozmetik dövme, tasarım ve mesaj içermez bayanlarda kalıcı makyaj anlamında kullanılır. Göz ve dudak kalemi, kaş, ruj, allık ve saça bile dövme yapılabilir. Güvenli bir dövme yaptırmak için gücenilir bir stüdyo seçin.



Kan, cilt sıvıları ve cilde zarar veren bulaşan bir alet ve ortam olmamalı. Doktor ofisi kadar temiz olduğundan emin olun. Dövme yaptırmadan önce alkol ve ilaç kullanmayın. Riskleri başlıca, enfeksiyon kapma, alerjik reaksiyon örneğin dudakta şişme ve diğer zararlardır. Dövme nasıl çıkartılır? Dermabrazyon denilen dövmeli deriyi çıkarma işlemidir. Lazerle alınabilir. Altında bir süre veya geçici olarak yara izi kalabilir. %100 dövme silinemez izi kalır. Asit ve zararlı madde içeren ürünleri kullanmayın. Dövme sanatçısına gidip dövmenizi sildirin.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X