Sağlıklı ve Stressiz Bir Ailenin Sırları-1

Yerde kirli çoraplar, boş tuvalet kağıdı rulosu, kalabalık ve sürekli ev işi sizi bunaltabilir.

Aile olmak bazen size yük gibi gelebilir. Stressiz huzurlu bir aileye kavuşmanın yolları vardır. Herkes iş ortağı olur ve işin içine eğlence karışırsa her şey mükemmel olabilir. Güçlü, sağlıklı ve mutlu bir aile olmak sizin elinizde. Aile yemekleri eğlenceli olmalı.

Birlikte yemek yiyen aile fertlerinde depresyona az rastlanıyor. Çocuklarda özgüven oluşuyor. Başarı oranı artıyor. Esprili, neşeli bir sofra düzeniniz olsun. Cumartesileri çizgi film eşliğinde kahvaltı edin veya bunun gibi alışkanlıklar edinin. Birlikte zaman geçirin. Evde birlikte durun bir arada olun.

Tatillerde ve izin günlerinde çocuklarla ve ailenizle olun. Kitap okuma seansı, film izleme veya sevdiklerinizle ev partisi ailenize iyi gelecek. Yüksek sesle bir şeyler okumak şarkı söylemek dinlemek iyi gelir. Sınırlarınızı kurun. Disiplini de elden bırakmayın. Çocukların beklentilerine önceden sınırlar koyun.

Korkutucu değil olgunlaştıran amaçlı sınırlar koyun. Tatillerde macera yaşayın. Yeni bir yerde yeni şeyler keşfedin. Çocuklar tüm dünyayı görebildikleri kadar geniş alanları görmeliler. Bir aşevinde gönüllü olabilirsiniz. Birlikte bağış yapabilir, hayvan barınağına veya maça gidebilirsiniz.

Aile ağacınızdan eski kişilerle zaman geçirin. Çocuklar anneanne ve dedeleriyle vakit geçirmeli onların geçmişini ailelerini iyice öğrenmeliler. Bağlılık duyguları gelişir. Anılar, hikayeler ve eski tüm maceraları anlatın. Onlara utanmadan nasılsın, özür dilerim, teşekkür ederim ve seni seviyorum demeyi öğretin ve aşılayın

Referans.7gunsaglik.com.tr
X