Güneşten Korunmanın Altın Kuralları Nelerdir?

Güneş ışığını almak D vitamini almak demektir ve sağlık açısından günde 10-20 dakika kadar güneşten yararlanmak gerekir.

Fakat fazla güneş altında kalmak aksine zarar verir. Güneş kremini yüksek koruyucu faktörlü olanlardan ve kaliteli bir markadan seçin. Özellikle plaj sezonu açıldığında kreminizi mutlaka sürüp güneşe çıkın. Plajda ve sahilde direkt güneş altında kalmayın şemsiye gölgesi altında durun. Cilt kanserinin ilk sebebi aşırı yanıklardır.

Ölümcül melanomlar aşırı güneşe maruz kalan derinin altına işler. Oraya yerleşir ve çoğalır. Kötü huylu bu hücreler cilt kanserine yol açabilir. Dermatologlar uyarıyor. Yazın açık renkli ve ince hafif kumaşlı giysiler tercih edilmelidir. Gün ışığı ve açık havalar morali her zaman yüksek tutar. Dışarı çıkmayın demiyoruz zaten.

Güneşli açık havaların tadını çıkarın ama direkt güneş altında dolaşmayın. Şapka ve gözlüğü mutlaka kullanın. İşimiz varsa bile ya çok sabahtan erken saatlere alalım ya akşam 4-5 ve sonrasına alalım ya da daha az güneşli bir güne erteleyelim. Plajda isek denizden çıkıp hemen gölgeye uzanalım. Güneş kremi kullanmadan bronzlaşmayalım. A, C ve E vitamini ile antioksidan bakımından zengin gıdalarla beslenelim. Balık tüketmek çok önemlidir bu aylarda. Ayrıca günde 2-3 litre kadar su tüketelim. Cilt kanserinin yanında cilt kırışıklığı ve lekelerine de maruz kalabiliriz.

Çillerin nedeni fazla güneştir. %100 koruyan en az 30SPF koruyucu faktörlü bir krem edinin. Güneş ürünleri satın alırken mutlaka etiketini iyice okuyarak iyi bir ürün seçin. Kanserden ne kadar koruyor, kaç faktör, hangi bileşen ve maddeleri içeriyor araştırın. Dermatologdan öneri alın.

Tüm derinize iyice yedirerek bu ürünleri evden çıkmadan sürün. Kumda yatmadan önce bir kat daha o anda sürün. Burun, ağız ve göz çevresini unutmayın. Yüz için gerekirse ayrı bir krem alın. Burun kısmında siyah noktaları unutmayın iyice kremi burna yedirin. C ve E vitaminli antioksidanlı ürünleri seçin. Ola ki güneşe fazla maruz kaldınız hemen eve gidip sıcak olmayan bir ortamda bir müddet bekleyin. Etkileri azaldığında ılıkla soğuk arası bir duş alıp rahatlayın ve dinlenin. Özellikle solaryumdan uzak durun. Çocukları güneşte bırakmayın ve riskli saatlerde dışarı çıkarmayın.

Referans.7gunsaglik.com.tr
X