Kahve İçmeyi Saplantı Haline mi Getiriyoruz?

Kahve içmeyi çok seviyoruz, kokusunu, tadını içimize çekmeden duramıyoruz. Kahve içmek bazı kişiler için saplantı haline getiriliyor.

Bunun sebepleri neler olabilir ve bu durum ne kadar sağlıklı öğrenelim.

Oda arkadaşınız, ev arkadaşınız, patronunuz ve sevgiliniz şunu çok iyi biliyor ki, siz, sabahları kahve içmeden kendinize gelemiyorsunuz.

Kafeinsiz kahvenin tadından nefret ediyorsunuz ve iki türü çok iyi ayırt edebiliyorsunuz. Kafeinsiz kahveyi asla içemiyorsunuz.

%50 oranında büyük bir çoğunluğun neden seks sonrası kahve içtiğini artık daha iyi anlıyorsunuz. Uyku getiren sekse karşı uykuyu geciktiren kafein.

İş yerinde tuvalet molasından daha fazla kahve molası veriyorsunuz. Yani birçok şeyden daha üstün tutuyorsunuz.

Dışarıda hazır kahvelere dünyanın parasını ödeyip bunu sıkça yapıyorsunuz. Aromalarını seviyorsunuz. Üstelik çok güçlü marka seçenekleriniz var.

Düzenli olarak gittiğiniz kahve dükkanında garsonlar bile kahve tercihinizi biliyor ve siz sormadan siparişinizi getiriyor.

İçtiğiniz son kahvenin miktarı, tadı ve türünü hatırlıyor ve en az 2 fincan içtiğinizi biliyorsunuz.

Sosyal medyada ve internet ile gazetelerde sürekli kahvenin yararlarını araştırıyorsunuz. Buna karşın zararlarına aldırış etmiyorsunuz.

Evde tam donanımlı bir kahve makinesi ve setiniz var hatta her aromadan kahveniz de.

Kahvenin kokusu bile ruh halinize olumlu yansıyor. Son çıkan türlerini istiyor, özellikle dondurmalı, kremalı ve soğuk türlerini alıyorsunuz.. .Kaynak.7gunsaglik
X