Yaz Aylarının Şişmanlatan Yiyecekleri Hangileri?

Ah bu yazlar! Havuz keyfi, spor ve su oyunları koşuşturma içinde açık havada insanlar daha fazla kalorili gıdalara yöneliyor.


Patates salatası ve kızartması, kızarmış tavuk, mangal keyfi, dondurma, sosisli sandviç, bira derken ambalajlı hazır gıdalara yönelir ve kilo almaya başlarız. Barbekü ve mangal etleri oldukça yağlı ve sağlık için risklidir. Bir ette 1550 kalori bulunur, 125 gram da yağ. Bir çizburgerde 750 kalori 50 gram yağ vardır.

Hayvanların en yağlı kısımlarından sandviç yapılır. Bonfile, derisiz tavuk göğsü ve yağsız kıyma gibi seçenekleriniz vardır. Beyzbol ya da bowling gibi oyun salonlarında sosisli yenir. Daha az yağlı ve sossuz olanlar yenilmelidir. Tuz oranı da yüksektir. Bir hot dogta 280 kalori, 15 gram yağ, 1.250 mg tuz vardır.

Sosisli sandviçte bu oranlar 1.5 katı kadardır. Mayonez tabanlı salatalar. Patates ve lahana salataları ya da klasik kısır gibi salatalarda mutlaka kremalı mayonezli malzemeler yer alır. Mayonez yerine yağsız yoğurdu deneyin. Hafif ekşi krema ve tavuk suyu ile yoğurdu karıştırın. Daha fazla sirke kullanın yağ yerine.

Lif ve besin değerini artıran sebzeleri de eklemeyi unutmayın. Dondurulmuş ürünler. Tatlı, meyveli, alkollü içeceklerde dondurulmuş kalori bombalarıdır. Bir bardağında 200 ila 800 kalori olabilir. Buzlu çaya şeker yerine meyve katın, şarabınıza soda veya maden suyu katın.

Susuzluğu giderici şekerli içecekler meyveli soda meyve suyu ve bira az tüketilmelidir. Milkshake ve tatlı soğuk frappe ile kahveler oldukça yüksek kalori içerir. Dondurma, çikolatalı ve diğer kurabiye türleri, kek yerine dondurulmuş meyve çubukları hazırlayın.

Marketlerde sunulan kızartılmış eşantiyon gıdalardan da pamuk şekeri elma şekeri gibi ürünlerden de kaçının. Bir kase ferahlatıcı sebze salatası tüketin. Mükemmel bir yaz yemeğidir. Kızarmış tavuk, pastırma, peynir ve krem soslardan kaçının. Izgara tavuk ve yeşillikleri tercih edin. Yağsız et veya yumurta da katılabilir.

Patates, peynir ve mısır cipslerinden uzak durun. Yağsız az tuzlu patlamış mısırı seçin. Sebze ve meyveyi eksik etmeyin. Pane soslu kızarmış tavuk yerine derisiz yağsız tavuk göğsünü baharatla pişirip tüketirseniz yarı yarıya kalori miktarını azaltmış olursunuz.

Referans.7gunsaglik.com.tr
X