Depresyon Tedavisi Nasıl Olur?

Depresyonda iseniz günlük ya da haftalık olarak ilaç kullanırsınız. 12 hafta içinde etkisini alır ya da alamazsınız.

Doktorunuzun gözlemleri ve deneyimleri sonucunda size uygun tedavi uygulanır. Doğru ilacı bulmak için beklemek ilaçları denemek ve görmek gerekir. Pes etmeyin. Birçok yetişkinde depresyonu yenmeye yardımcı ilaçlar mevcuttur. Antidepresan kullanımı sürecinde asla birden ilacınızı bırakmayın.

Aniden bırakmak ters etki yaratacaktır. Baş ağrısı, kas ağrıları, midede ya da başka yerlerde sorunlar ortaya çıkacaktır. Sinirlilik ve baş dönmesi önemli belirtilerdir. Bırakmak için doktorunuza başvurun. İlaç kullanmanın da kuralları vardır.

Doğru zamanda, yiyeceklerle ya da aç karnına, suyla ya da sadece ilaç kullanımı doktorunuz belirler. Vitamin, besin takviyesi, öksürük şurubu ve bazı reçetesiz ilaçlar antidepresan etkisini önleyebilir. Bu durumlarda en kısa sürede doktorunuza başvurun.

Birkaç hafta içinde ilaç kullanımına bağlı yan etkileri dikkatle inceleyin ve doktorunuza bildirin. Uykusuzluk, bulantı, kilo kaybı veya artışı, baş dönmesi ve cinsel sorunlar yaşayabilirsiniz. İntihar düşüncesi oluşursa yakınlarınızla ve doktorunuzla konuşun.

Sağlıklı beslenme psikolojide çok önemlidir. Vücut ve ruh sağlığını destekler. Mineral ve vitamin eksikliğinde sağlık sorunları ve depresyon gelişebilir. Doymuş yağlar kalp ve diğer hastalıkların yanında depresyona da sebep olur. Alkolden de kaçının. Yeteri kadar uyuyun.

Stresle baş etmek ve ruh halini dengelemek için yeterince uykunuzu alın. Egzersiz yapın, yatmadan birkaç saat öncesine kadar kafein ve alkol almayın.

Geleneksel tedavilerin yanında alternatif tıp gereği, akupunktur, yoga, masaj, meditasyon ve refleksoloji tedavileri de depresyona bire birdir. D vitaminini mutlaka alın. Folat da önemlidir. Depresyon tedavisinde geç kalmayın.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X