Soğuk Algınlığı, Öksürük ve Boğaz Ağrısı

Boğaz ağrısı, bademcik iltihabı öksürük ve grip belirtileri başka hangi hastalıkların belirtisi ve sonucu olabilir?

Boğaz ağrısı soğuk almanın ilk işaretidir. Soğuk algınlığındaki bu belirtiler genelde kısa sürer. Burun akıntısı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısını izler. Streptokok bakteri kaynaklı enfeksiyon rahatsızlıklarında boğaz ağrısı daha şiddetlidir. Bademcikte boğaz arkasındaki dokularda acı bir iltihaplanma ve enfeksiyon görülür.

Boğaz ağrısına virüs veya bakteri neden olabilir. Viral olanlar çoğunluktadır ve burun akıntısı, öksürük, gözlerde kızarma ve sulanma, hapşırma görülür. Sigara, çevre kirliliği, alerji ve kuru hava da etkendir. Hapşırma, öksürük, baş ve vücut ağrısı, ateş devam eden semptomlardır. Viral soğuk algınlığında iyi hissetmeyi sağlayan tedavi şekilleri vardır.

Ilık suyla gargara, sıcak sıvıları içme, ateş ve ağrı kesen ilaçları alma gibi. Soğuk algınlığı ilaçları bazı belirtileri kesse de çok yararlı değildir. Asetaminofen ve ibuprofen ve naproksen gibi ağrı kesiciler mevcuttur. Çocuklara Aspirin Reye sendromu nedeniyle verilmemelidir. Boğaz spreyi, burun damlası, pastil de önerilebilir.

Antibiyotikler nezle ve burun akıntısında yani viral hastalıklarda verilmemelidir çünkü bakteriyel hastalıklarda yararlıdır. İştah kaybı, ateş, kızaran şişen bademcikler, ağrılı yutma ve ani boğaz ağrıları ise daha ciddi bir duruma işarettir.

Bu durumda antibiyotik verilir. Dinlenme tedavisi verilir. Sürekli ateş, mide bulantısı, kusma, deri döküntüsü, öksürük, ağrılı eklemler, şişen bezler, nefes darlığı ve idrarda değişimler varsa acil doktora gidilmelidir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X