Bir Yüksek Lisans Tezi: Limonata Diyeti

Limonata diyeti 50 yıldır var aslında. Beyonce Dreamgirls için 20 kiloyu bu diyetle verdi.

Birkaç yıldır bu diyet popüler oldu. Hızlı kilo kaybını destekleyen bu diyetin inceliklerini öğrenelim.

Yarım limonu kesin. Günde en az yarım limonun suyunu en az 2 hafta boyunca için. Kalori, vitamin, mineral, protein, karbonhidrat, lif ve yağ ile dengeli beslenin. Bu diyet boyunca yalnızca önerilenleri uygulayın. Bir kere asla katı bir şey tüketmeyin. Sıvı gıdaların başında da limon suyu tüketin.

Günde 6 veya daha fazla porsiyon limon suyu için. Sabah 1 litre suya 2 çay kaşığı tuz ve bitki çayı atın ve gün boyunca bu karışımı için. 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 2 yemek kaşığı organik akçaağaç şurubu, yarım çay kaşığı kırmızı biber ve suyu karıştırın. Bu hızlı diyeti 4 ila 14 gün arasında sürdürün.

Yavaşça diyetinize meyve ve sebze ekleyin. Sebze çorbası iyi bir öğündür. Katı gıdalara yavaşça diğer günlerde geçin. Hızlı ve ciddi bir kalori yakıcıdır. Su ve ağırlık kaybedersiniz, kas kaybedilir ama yağ kaybedilmez. Aç hissedince yorgunluk baş ağrısı baş dönmesi, uyuşukluk, ishali bulantı kabızlık görülebilir.

Detoksifikasyonu karaciğer yapar. Bedensel atıklar vücuttan temizlenir. Toksinler atılır. Kilo kaybına yardımcı bir detoks programıdır. Sigaradan da uzak durmak gerekir. Sindirim bağışıklık ve bağırsakları tehlikeye sokmamak adına bu detoksu ve diyeti sık sık yapmayın. Bakterilerle savaşamaz hale gelebilirsiniz.

Diğer riski de yağsız kas kaybıdır. Kas kütlesi yakılmamalıdır. Yeterli protein alınmalı ve egzersiz yapılmalıdır. Kısıtlayıcı aşırı diyetlerden kaçının. Yaşam tarzınıza uygun uzun vadeli diyetleri tercih edin. Uzun ve yavaş ama sağlıklı ve garantili kilo verin.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X