Kimsenin Size Söylemediği 4 Spor Gerçeği

Maratonlar koşan bir atlet olmasanız bile lisede bir takıma girmiş ve sporla uğraşmışsınızdır.

Veya düzenli olarak belli bir süredir aktif spor yapıyorsunuzdur. Peki, yaptığınız aktivite hakkında ne kadar bilgilisiniz ne kadar doğru yapıyorsunuz? Koşuya hazırlanmak daha sonra ağrı çekmemek ve sorun yaşamamak için önce iyi ısınmak ve fazla yüklenmemek gerekli. Eğitimler teknik antrenörle ve eğitmenle çalışmak yorucu ve korkutucu olabiliyor. İlk başlayanlar bu eğitim sürecinde disiplin ve hareketlerde zorlanabilir. O hafta size bütün bir yılı geride bırakmışsınız gibi gelebilir.

Herşey spor eğitimiyle olmayabilir. Eğitim bir merdiven gibidir, basamakları yine siz tırmanacak ve birşeyler öğrenip uygulayacaksınız. Her basamak ilerleyişte kalori yakıp sporda ilerlemiş olacaksınız. Vücudunuzu spora veya egzersize iyi hazırlayın. Sabah erken kalkmalar, spor kıyafetleriyle zaman geçirmek alışılması gereken şeylerdir. Kaslarınızı besleyen sağlıklı doyurucu protein ağırlıklı gıdalarla beslenin. Böylece sporda az yorulur ve daha verimli olursunuz.

Ayrıca bir uğur ya da şans unsurunuz varsa egzersiz ya da outdoor spor sürecinde onu yanınızda taşıyın ve güç alın. Bu bir müzik de olabilir, bir kolye de. Kendinize sürpriz yapın, kendinizi şaşırtın. Başarısız olduğunuz hakkında şüphe duymayın. Kendinize sorun ve sürekli hatırlatın. Başarılısınız ve ilerliyorsunuz. Kimse bugün 1 km koşamadı ve sadece siz başardınız, evet, bunu kendinize söyleyin. Zihinsel anlamda egonuzu destekleyin ki şevkiniz artsın, spor yapın.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X