Diyabet kalp rahatsızlıkları, inme, bazı durumlarda yetişkinlerde körlük ve bacak veya ayak ampütasyonlarının en önemli nedenlerinden bir tanesidir. Bunlar herkes tarafından bilinen gerçeklerdir. Yine de diyabet ile ilgili birçok yanlış anlama ve efsane bulunmaktadır. Bu yanlış bilgilerin bazıları şunlardır:
1-Diyabet ciddi bir rahatsızlık değildir
Aslından diyabet göğün kanseri ve AIDS’e oranla daha fazla kişinin ölümüne neden olmaktadır. 2. Tip diyabet yıllar boyunca teşhis edilmeden ilerleyebilir. Eğer geceleri sık olarak tuvalete çıkıyorsanız, aşırı susuyorsanız, genel olarak yorgunsanız ve görüşünüzde bozukluklar varsa bir doktora danışmanız faydalı olabilir.
2-Fazla şeker yemek diyabete neden olur
Tabi ki şeker tüketiminin azaltılması vücut için sağlıklıdır. Bununla birlikte fazla şeker tüketmek diyabete neden olmaz.
3-Aşırı kilo diyabete neden olur
Kilo alımı tip 2 diyabete yakalanacağınız anlamına gelmez. Bununla birlikte vücut kitli endeksinin 25 üzerinde olması diyabet riskini arttırabilir. Bununla birlikte bu doğrudan diyabete neden olmaz. Diyabet risk faktörleri arasında 45 yaşın üzerinde olmak, fiziksel aktivite eksikliği veya ailede diyabet geçmişi yer almaktadır.
4-Diyabet rahatsızlığınızın olması herkesten farklı yiyecekler tüketeceğiniz anlamına gelir.
Diyabet sorunu bulunan kişilerin katı bir diyet uygulaması gerekmez. Bununla birlikte bu kişilerin yediklerine mutlaka dikkat etmesi gerekir. Diyabet sorunu olan kişiler yağ tüketimine dikkat etmeli ve besin değeri yüksek gıdalar tüketmelidir.
5-Diyabet teşhisi konulur konulmaz insülin tedavisine ihtiyaç duyarsınız
Bu durum tip 1 diyabet için geçerlidir. Bununla birlikte tip 2 diyabet için durum böyle değildir. Bazı durumlarda düzenli beslenme, egzersiz ve ağız yolu ile alınan ilaçlar diyabet kontrolü için yeterli olabilir.
6-Diyabet sadece ilerleyen yaşlarda görülür
Bu günlerde ufak çocuklarda bile tip 2 diyabet ortaya çıkabilmektedir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com