Pamuk Beyin Faaliyetlerini Rahatlatıcı Etki Yaratıyor

Araştırmalara göre pamuk rahatlatıyor ve beyin fonksiyonlarına iyi geliyor.

Yapılan araştırmada günlük yaşamın parçası olan farklı kumaşların ciltte yarattığı hisler ve beyin dalgalarındaki hareketlenmeler ölçüldü. Araştırma, doğal elyafın bilinçaltında daha olumlu, rahat, dikkatli ve sakin tepkiler yarattığını ortaya koyuyor.

Cotton USA tarafından yapılan bilimsel çalışma cilde temas eden kumaşlarla yarattığı his arasında bir bağ olduğunu şaşırtıcı biçimde ortaya koyuyor. Mindlab International tarafından yapılan araştırmaya katkıda bulunan bilim adamları, aralarında pamuğun da bulunduğu altı farklı numune incelerken numunelerdeki pamuk yüzdesinin yanı sıra kalitesinin de beyin faaliyetlerini ‘pozitif’ yönde etkilediğini gözlemledi.

Araştırmada kullanılan numuneler arasındaki farkları göstermek amacıyla beyin faaliyetlerinden izole edilirken 21 kanallı EEG elektrotları kullanılarak ‘beyin ritimleri’ kaydedildi. Bu kayıtların analizi sonucunda da dünyada ilk kez zihnin her numuneye tepkisini gösteren özgün bir müzikal imza yaratıldı.

Araştırma sonunda elde edilen sonuçlar, pamuğun rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisinin %100 İpek’ten üretilen ürünlere göre daha yüksek olduğunu da gösteriyor. Araştırmada doğal olmayan elyafın daha az tercih edildiği belirlenirken, aralarında asetat, naylon, viskoz ve polyester gibi örneklerin yer aldığı sonuçlar ise stres, hoşnutsuzluk veya uyumsuzluk etkisi yarattığını gösteriyor.

Test edilen pamuk numuneleri arasında gömlek, denim, çarşaf, havlu ve trikoların yanı sıra % 65 polyester / % 35 pamuk karışımı kumaş çeşidi olan poplin de kullanıldı. Yüksek oranda Amerikan Pamuğu içeren kumaşlar daha yüksek düzeyde ilgi, dikkat ve rahatlama sunarken, poplin gerek ilgi gerekse rahatlama açısından daha düşük düzeyde kalarak katılımcıların bu kumaştan hoşlanmadığını gösterdi.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X